Mobile menu
Europska liga: Hajduk u Sofiji ide po plasman u iduću fazu natjecanja

Europska liga: Hajduk u Sofiji ide po plasman u iduću fazu natjecanja

 
2/8/2018 - 07:52 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Slavia - Hajduk 2:3 (Sofija, 2/8/2018)"

- Cilj imamo, i samo on me zanima! Prolaz! - jasna je poruka trenera Hajduka Željka Kopića uoči uzvratnog dvoboja 2. pretkola Europske lige u kojem Bijeli danas od 18 sati (19 po lokalnom vremenu) protiv Slavije u Sofiji traže prolazak u iduće kolo kvalifikacije. Doputovali su hajdukovci u bugarsku prijestolnicu s prednošću od 1:0, a pogodak vrijedan pobjede postigao je Ahmed Said Said.

Vjerujemo da će se na Nacionalnom stadionu Vasil Levski ponoviti prošlogodišnji scenarij kada su Bijeli također gostovali u Sofiji protiv Levskog i izborili plasman u iduće kolo kvalifikacija. Poslije jučerašnje konferencije za medije u kojoj je trener Kopić odgovarao na pitanja 15-ak bugarskih novinara, pojačanih za tri splitska, odradilo je 20 hajdukovaca točno u terminu utakmice šezdesetominutni trening na stadionu kapaciteta 46.340 gledatelja. Osjetili su Bijeli travnjak na kojem ih čeka ''drugo poluvrijeme'' dvoboja sa Slavijom.

- Možda malo čudno zvuči, ali nemam nekakvih prevelikih uzbuđenja iako je riječ o mom europskom debiju. Znamo koliko nam je bitna ta utakmica i dat ćemo sve od sebe da osiguramo prolazak dalje. Žao mi je zbog svega što se dogodilo mojim kolegama Josipu Posavcu i Tomislavu Duki, ali imam njihovu punu potporu na čemu sam im iznimno zahvalan. Idem odraditi ''posao'' najbolje što mogu i pomoći momčadi da izbori sljedeće pretkolo Europske lige. - riječi su mladog vratara Bijelih Marina Ljubića koji će danas prvi put u europskoj utakmici, vjerujemo, uspješno čuvati vrata Hajduka. Na klupi će biti rezervni vratar Davor Matijaš

Određene su i službene osobe za ovaj susret. Glavni sudac utakmice je Daniele Doveri, pomoćni suci su Matteo Passeri i Alessandro Lo Cicero, a četvrti sudac je Gianpaolo Calvarese - svi iz Italije. Delegat utakmice je Artur Azaryan iz Armenije. 

Sretno, hajdukovci! Idemo po prolaz!

2/8/2018 - 07:52 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr