Mobile menu
Emir Sahiti karijeru nastavlja u njemačkom HSV-u

Emir Sahiti karijeru nastavlja u njemačkom HSV-u

 
30/8/2024 - 19:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

HNK Hajduk i Hamburger SV dogovorili su transfer Emira Sahitija te 25-godišnji krilni napadač nakon šest godina napušta Poljud i karijeru nastavlja u Njemačkoj. 

Emir je u Hajduk stigao na posudbu na proljeće 2018. godine iz sjevernomakedonskog Rabotničkog, a ubrzo je zadovoljio klupsku struku te je u ljetnom prijelaznom roku i službeno potpisao za Bijele te se priključio radu tadašnje druge momčadi. 

U ljeto 2020. godine posuđen je Šibeniku gdje se uskoro profilirao u ključnog igrača momčadi te je postigao sedam pogodaka. Nakon završetka sezone vratio se u Hajduk i od tada postao neizostavan član prve momčadi. 

Ukupno je za Bijele odigrao 121 službenu utakmicu, zabio je 18 pogodaka te upisao 20 asistencija. Čak 91 put bio je starter u prvoj momčadi, a prosječno je u igri proveo 62 minute. Službeno je debitirao u remiju s Goricom na Poljudu u veljači 2019. godine, a posljednji put je za Hajduk igrao prošlog vikenda na gostovanju kod Istre 1961 u Puli. 

Emir se u bijelom dresu osim sjajnim driblinzima i pogotcima posebno iskazao požrtvovnošću koju su navijači uvijek znali cijeniti. 

Iz Splita odlazi s dva osvojena trofeja u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu, a mi mu još jednom želimo puno sreće, zdravlja i uspjeha u nastavku karijere. 

30/8/2024 - 19:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr