Mobile menu
Hamza i Memolla ostaju u Hajduku!

Hamza i Memolla ostaju u Hajduku!

 
6/6/2017 - 20:59 sati
Prva momčad

Veznjak Hamza Barry (22) i branič Hysen Memolla (24) ostaju u Hajduku! Klub je odlučio zadržati ove igrače na raspolaganju treneru Joanu Carrillu za sljedeću sezonu te je dogovor i službeno postignut.

Hamza je potpisao ugovor s Bijelima na tri godine i nakon posudbe iz ciparskog Apollon Limassola postaje i formalno igrač Hajduka.

U prošloj sezoni ovaj ofenzivni vezni upisao je 30 nastupa, odnosno 2234 minute koje u statistici izgledaju ovako:

Hamza je inače reprezentativac Gambije za koju je dosad upisao 12 nastupa. I u ovom trenutku se nalazi u bazi gambijske reprezentacije koju 11. lipnja očekuje utakmica protiv Benina u okviru kvalifikacija za Afrički kup nacija. Izrazio je sreću što karijeru nastavlja u Hajduku.

- Radostan sam što ostajem u Hajduku. Zaista uživam igrati i živjeti u Splitu. Veselim se novoj sezoni i vjerujem da ćemo napredovati u svakom smislu - poručio je Hamza.

U svojoj Italiji odmara Hysen Memolla koji i u sljedećoj sezoni ostaje Hajdukov lijevi bočni. Dvadesetčetverogodišnjak je produžio ugovor s Bijelima na još dvije godine. U drugom dijelu prvenstva nametnuo se treneru Carrillu kao rješenje za tu osjetljivu poziciju. Odigrao je 2521 minutu za Bijele u 28 utakmica, a statistika za proteklu sezonu izgleda mu ovako:


Memolla je također sa zadovoljstvom komentirao ostanak na Poljudu.

- Jako sam sretan što sam ostao u Splitu. Golema mi je čast, rekao sam to više puta, što imam prigodu nositi dres Hajduka, biti dio ovog velikog kluba, biti član brojne hajdučke obitelji. Vjerujem kako ćemo u novoj sezoni biti još bolji i učiniti još jedan korak prema naprijed, i u Europi, ali i u nacionalnoj ligi. Lani nam je za ulazak u grupnu fazu Europske lige nedostajala tek nijansa, kap sreće. Dat ćemo stoga i sada sve od sebe da u novoj sezoni razveselimo sve naše navijače. Ja ću, kao i do sada, na svakom treningu i na svakoj utakmici za Hajduk davati svoj maksimum - rekao je Memolla.

Veseli se skorom početku priprema 16. lipnja i skorom povratku u Split koji ga je, ističe, oduševio kao mjesto za život.

- U Splitu se inače doista lijepo osjećam, kao kod kuće. Lijep je to grad dragih ljudi koji žive za Klub, a ja se nadam da je pred nama jedna vrlo značajna godina za sve nas - istaknuo je  – poručio je Memolla s odmora.

Ovu su vijest ekskluzivno prvi dobili pretplatnici HNK Hajduk Split newslettera u utorak 6. lipnja 2017. u 16:59 sati. Želite li i Vi primati ekskluzivan sadržaj iz svojeg najdražeg Kluba, pretplatite se!

6/6/2017 - 20:59 sati
Prva momčad