Mobile menu
Eduok: Ovaj stil igre je nešto što mi savršeno odgovara

Eduok: Ovaj stil igre je nešto što mi savršeno odgovara

 
23/1/2020 - 19:49 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Zimske pripreme 2020."

Samuel Eduok uspješno odrađuje svoje prve pripreme s Bijelima. Nigerijski napadač priključio se Hajduku prošlog ljeta nakon što je pripremni period već prošao, u prvom dijelu sezone nastupio je ukupno 17 puta, a pri tom je upisao pet pogodaka i dvije asistencije. 

U nastavku sezone sebi je postavio još više ciljeve, a pri tom ističe da mu napadački stil i sustav igre koji preferira trener Igor Tudor savršeno odgovara. 

- Trenera Tudora poznajem još iz Turske kada je trenirao Galatasaray, ja sam u to vrijeme igrao za Kasimpasu, čak sam igrao protiv njih i znam da se radi o jako dobrom treneru koji zahtjeva brz i dinamičan nogomet. To je ono što meni odgovara, a rezultati takvog stila igre su da smo postigli devet golova u tri pripremne utakmice i siguran sam da će uz njega cijela momčad napredovati. Od nas se traži puno ulazaka u prostor, svi su stalno u pokretu i mnogo igrača dolazi u završnicu što u konačnici povećava našu efikasnost. Trener prije svake utakmice dosta priča s igračima pa tako i sa mnom, objašnjava nam naše zadatke, što želi da postignemo u igri i to sjajno funkcionira - ističe Eduok.

Eduok ne krije koji su mu ciljevi u nastavku sezone. 

- Moje ambicije su uvijek biti bolji, u prvom dijelu sezone zabio sam pet golova, ali siguran sam da ću u ovom sustavu postići puno više golova. Želim zabiti 20 golova u sezoni, ne bježim od ciljeva postavljenih samom sebi i vjerujem da u drugom dijelu sezone mogu još 15 puta zabiti.

Hajdukovci na pripremama u Turskoj imaju odigrati još jednu utakmicu, protiv Dinama iz Kijeva, a zatim se vraćaju u Split. Prvenstvo počinje već za desetak dana. 

- U nastavku sezone želimo ostvariti još bolji učinak, ova momčad ima kvalitetu i snagu za to. Pobjednički pristup moramo pokazati od prve utakmice protiv Varaždina i dat ćemo sve od sebe da to radimo u kontinuitetu. Momčad se dobro prilagodila jednoj drukčijoj nogometnoj ideji, učimo brzo, radimo naporno i siguran sam da ćemo ostvariti klupske ciljeve - zaključio je napadač Bijelih. 

23/1/2020 - 19:49 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr