Mobile menu
Dvije turnirske pobjede i dva zapažena nastupa za Akademiju Hajduka

Dvije turnirske pobjede i dva zapažena nastupa za Akademiju Hajduka

 
16/4/2023 - 19:46 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr

Hajdukovi mlađi pioniri pobjednici su turnira Trofej grada Trogira. Bijeli su uvjerljivo osvojili prvo mjesto u skupini te do finala došli pobjedama protiv RNK Splita (3:0) i Lučkog (0:0, pa potom 5:4 izvođenjem kaznenih udaraca). Hajduk je u finalu pobijedio Šibenik s 3:1. Na turniru su nastupili igrači koje je skautska služba priključila kao potencijalno zanimljive (vanjska selekcija), a vodio ih je trener Roko Španjić s pomoćnicima Antom Rađom i Lukom Mikićem. Iz redova Hajduka su najbolji igrač i strijelac turnira.

Pobjednički pehar ponijeli su i mlađi početnici II na turniru Mali Pauk u Marini. Momčad trenera Dejana Tomića u polufinalu je pobijedila Solin s 4:2 te potom u finalu Jadran (KS) rezultatom 5:2. Hajdukov sastav bio je godinu dana mlađi od ostalih sudionika turnira.


Mlađi početnici nastupili su na Postira Cupu 2023. i vratili se s osvojenim drugim mjestom. Momčad trenera Josipa Vardića u godinu dana starijoj konkurenciji osvojila je prvo mjesto u skupini, potom u nokaut sistemu eliminirala RNK Split i Dubravu, dok je u borbi za pobjednički pehar poražena od Adriatica. Iz redova Hajduka je i najbolji vratar turnira.

Hajdukovi pioniri II su pobjedom nad zagrebačkim Dinamom osvojili treće mjesto na vrlo jakom turniru Memorijal vukovarskih branitelja. Igrači trenera Ivana Vukasovića prošli su skupinu sa sedam osvojenih bodova, a u polufinalu su poraženi od osvajača turnira Varaždina s 2:1. U utakmici za treće mjesto protiv Dinama nije bilo golova, a u izvođenju kaznenih udaraca Bijeli su bili uspješniji – završilo je 4:3.

16/4/2023 - 19:46 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr