Mobile menu
Duka: Jaka konkurencija svakog od nas čini boljim vratarem

Duka: Jaka konkurencija svakog od nas čini boljim vratarem

 
14/7/2019 - 16:17 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Tomislav Duka otvorio je novu sezonu Bijelih vrlo dobrom i sigurnom predstavom među vratnicama u 2:0 pobjedi protiv Gzire United na Malti. Nije imao Hajdukov vratar puno posla protiv malteške momčadi, ali istaknuo se briljantnom intervencijom početkom drugog poluvremena obranivši veliku priliku Koneu. 

- Zasluženo smo došli do pobjede u prvoj utakmici, nije bilo lako igrati u tako teškim uvjetima, ali vidjelo se da smo puno kvalitetnija momčad. Opravdali smo ulogu favorita i sada moramo pred svojom publikom na Poljudu dovršiti posao. Ne smijemo nikoga podcjenjivati, maksimalno smo fokusirani na utakmicu i vjerujem da ćemo se u četvrtak pokazati u još boljem svijetlu- kazao nam je Duka koji će braniti i u uzvratnom dvoboju sa Gzirom United. 

Već u nedjelju Hajduk igra protiv Istre 1961 na otvaranju nove sezone HT Prve lige. 

- Paralelno se pripremamo za oba susreta koji nas očekuju u tjednu pred nama. Spremni smo za sve izazove koje nosi početak sezone, atmosfera u momčadi je odlična, odradili smo dobre pripreme, nije bilo težih povreda i svi jedva čekamo ove dvije utakmice pred našim navijačima na Poljudu. 

Osvrnuo se i na jaku konkurenciju na vratarskoj poziciji. 

- Josip je naš prvi vratar, iza njega je sjajna sezona, odlično se slažemo i nadopunjujemo na treninzima. Tu su još Blažević i Ljubić, na pripremama je s nama bio i Matijaš, sjajan smo spoj mladosti i iskustva, a velika konkurencija je odlična jer svakog pojedinačno tjera da iz dana u dan izvuče više iz sebe i bude bolji vratar - zaključio je Duka. 

14/7/2019 - 16:17 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr