Mobile menu
Dogovoren transfer iz Benfice: Ferro se vratio na Poljud!

Dogovoren transfer iz Benfice: Ferro se vratio na Poljud!

 
15/2/2023 - 19:30 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Ferro se vratio na Poljud!Ferro se vratio na Poljud!Ferro se vratio na Poljud!
Ferro se vratio na Poljud!

Francisco Reis Ferreira Ferro vratio se na Poljud! Hajduk i SL Benfica danas su zaključili transfer 25-godišnjeg stopera koji je potpisao ugovor s Bijelima do lipnja 2026. godine uz opciju produženja za još jednu dodatnu godinu. Ferro će nositi dres s brojem 4. 

Podsjetimo, portugalski stoper pojačao je redove Bijelih u drugom dijelu prošle sezone, stigao je na posudbu iz Benfice te bio važan kotačić momčadi koja je na koncu osvojila Hrvatski nogometni kup. Odigrao je tada ukupno 14 službenih utakmica za Hajduk u kojima je postigao dva pogotka uz dvije asistencije. Posebno će ostati upamćen gol Rijeci u finalu Kupa. 

Na kraju prošle sezone odlazi na posudbu u nizozemski Vitesse za koji je upisao ukupno 9 službenih nastupa, međutim Ferro je izrazio želju za povratkom na Poljud i nakon dogovora s njegovim matičnim klubom Benficom, od danas je i službeno Hajdukov igrač. 

Ferro je produkt poznate Benficine škole nogometa, a za prvu momčad Benfice odigrao je 70 službenih utakmica, uz preko 90 za drugu momčad portugalskog kluba. Kratko vrijeme proveo je i na posudbi u Valenciji. Kao mladi igrač bio je redoviti član svih mlađih uzrasnih kategorija portugalske reprezentacije.

- S obzirom na to da je Ferro već bio član naše momčadi, nije potrebno detaljno opisivati njegov profil i igračke karakteristike. Dobro smo upoznati s njegovim kvalitetama i uvjereni smo da može odgovoriti zahtjevima našeg sustava. Zbog svojih nogometnih vještina, iskustva igranja na najvišoj razini, velike strasti i motivacije, trebao bi našoj momčadi donijeti kvalitetu više - istaknuo je sportski direktor Mindaugas Nikoličius nakon potpisa ugovora s portugalskim stoperom. 

- Zadovoljstvo je vratiti se ovdje i jako sam sretan što ću moći pomoći momčadi. Presudilo je to što su mi klub, ljudi u Splitu i grad ostali u lijepom sjećanju. Okončali smo sezonu na savršen način, a posebno sam sretan zbog tog pogotka u finalu Kupa. Sigurno ću taj trenutak zauvijek pamtiti i nadam se da ćemo se tako osjećati i na kraju ove sezone. Sada se vraćam na Poljud, poznajem većinu igrača, s novim trenerom i novim igračima se jedva čekam upoznati i što bolje raditi da budemo prava momčad - kazao nam je Ferro na povratku u Hajduk. 

Ferro, dobro došao natrag na Poljud! Želimo ti puno sreće i uspjeha u bijelom dresu. 

15/2/2023 - 19:30 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr