Mobile menu
Dobro došao na Poljud: Filip Uremović novi je igrač Hajduka!

Dobro došao na Poljud: Filip Uremović novi je igrač Hajduka!

 
31/8/2023 - 13:30 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Filip Uremović novi je igrač Hajduka!Filip Uremović novi je igrač Hajduka!Filip Uremović novi je igrač Hajduka!Filip Uremović novi je igrač Hajduka!Filip Uremović novi je igrač Hajduka!
Filip Uremović novi je igrač Hajduka!

HNK Hajduk s posebnim zadovoljstvom može potvrditi dolazak novog stoperskog pojačanja, 26-godišnjeg Filipa Uremovića, koji na Poljud stiže kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s njemačkom Herthom. Uremović je potpisao ugovor do ljeta 2027. godine, a u Hajduku će nositi dres s brojem 25. 

Filip je rođen 11. veljače 1997. godine u Požegi, nogomet je započeo igrati u Papuku iz Velike, ali veći dio karijere u mlađim kategorijama proveo je u redovima Cibalije. U 2016. godini prešao je u redove zagrebačkog Dinama gdje je nastupao za drugu momčad sve do prelaska u ljubljansku Olimpiju s kojom je odmah u prvoj sezoni osvojio naslov prvaka. 

Nakon Olimpije seli u rusku prvu ligu, odnosno u redove Rubina iz Kazana za koji je upisao preko službenih 90 nastupa, a ubrzo nakon dolaska postao je i kapetan momčadi. 

U ožujku 2022.  godine odlazi iz Rusije i prelazi u redove engleskog Sheffield Uniteda, a nakon toga ide u Herthu BSC koja se tada natjecala u njemačkoj Bundesligi. Na kraju prošle sezone Hertha je ispala iz Bundeslige, a Filip je raskinuo ugovor te se odlučio za dolazak u Hajduk. 

Za A reprezentaciju Hrvatske upisao je 6 nastupa, a prethodno je nastupao za U-21 i U-19 reprezentaciju. 

- Prije svega moram naglasiti da smo na dovođenju Filipa Uremovića radili godinu i pol dana, međutim zbog objektivnih okolnosti do sada se nije mogao realizirati. Napokon nam se pružila mogućnost da ga dovedemo u statusu slobodnog igrača i naravno da smo je iskoristili na obostrano zadovoljstvo. Posebno želim zahvaliti njegovom agentu na iznimno korektnom odnosu, velikoj pomoći koju je pružio igraču i Hajduku da se ovaj posao realizira. Smatram da smo u Filipu dobili igrača koji ima veliki potencijal kondicijskih i psiholoških karakteristika te vjerujem kako kvaliteta njegove igre može doći najmanje na razinu one kada je nastupao za Rubin Kazan. Njegovim dolaskom treneru Ivanu Leki stvaramo širi roster izbora igrača na stoperskoj poziciji, a to nam je nužno za održavanje kvalitete u cijelom prvenstvu i ostvarivanje zacrtanih ciljeva za ovu natjecateljsku sezonu - istaknuo je sportski direktor Mindaugas Nikoličius o novom pojačanju Bijelih.

- Hvala svima na lijepoj dobrodošlici. Već je duže vrijeme postojao moj kontakt s Hajdukom, ali zbog različitih okolnosti to se do sada nije uspjelo realizirati. Sada sam napokon tu zbog situacije s mojim bivšim klubom i Hajdukove velike želje da me dovede. Jedva čekam upoznati suigrač, klub, grad i navijače. Nadam se što pozitivnijem i što ljepšem iskustvu ovdje na Poljudu. Pogledao sam skoro sve Hajdukove utakmice ove sezone i mogu reći da je učinak u prvenstvu za sada fantastičan. Ne sjećam se kad je Hajduk ovako dobro ušao u sezonu i sve pohvale ekipi, treneru i stručnog stožeru. Znam koji su ciljevi kluba i na to ćemo se svi fokusirati. Vidim da je obrana već sada dosta uigrana, nadam se da ću svojim iskustvom igranja još više pomoći i što prije se adaptirati - kazao je Uremović nakon potpisa ugovora. 

Filipe, dobro došao u Hajduk! Želimo ti puno sreće i uspjeha te ispunjene ambicija u bijelom dresu!

31/8/2023 - 13:30 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr