Mobile menu
Dobro došao: Chidozie Awaziem novi je stoper Hajduka!

Dobro došao: Chidozie Awaziem novi je stoper Hajduka!

 
1/8/2022 - 18:14 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Chidozie Awaziem novi je igrač Hajduka!Chidozie Awaziem novi je igrač Hajduka!Chidozie Awaziem novi je igrač Hajduka!Chidozie Awaziem novi je igrač Hajduka!Chidozie Awaziem novi je igrač Hajduka!Chidozie Awaziem novi je igrač Hajduka!Chidozie Awaziem novi je igrač Hajduka!Chidozie Awaziem novi je igrač Hajduka!Chidozie Awaziem novi je igrač Hajduka!Chidozie Awaziem novi je igrač Hajduka!Chidozie Awaziem novi je igrač Hajduka!Chidozie Awaziem novi je igrač Hajduka!
Chidozie Awaziem novi je igrač Hajduka!

HNK Hajduk i Boavista F.C. dogovorili su jednogodišnju posudbu 25-godišnjeg stopera Chidoziea Awaziema s opcijom otkupa ugovora na kraju aktualne sezone. Chidozie će u Hajduku nositi dres s brojem 25. 

Novi stoper Bijelih rođen je 1. siječnja 1997. godine u Enuguu u Nigeriji, nogometnu karijeru započeo je u lokalnom klubu El-Kanemi, a 2014. godine prešao je u Portovu nogometnu akademiju. Na početku svog seniorskog staža skupio je preko 60 nastupa za B momčad Porta, a upisao je i 10 nastupa za prvu ekipu. 

Od 2017. do 2021. godine uspješno je nastupao na posudbama u francuskom Nantesu, turskom Rizesporu, španjolskom Leganesu te na koncu u Boavisti u koju je ostvario transfer. Proteklu sezonu proveo je na posudbi u turskom Alanyasporu. U svim klubovima redovito je igrao, a u navedenom periodu skupio je i preko dvadeset nastupa za A reprezentaciju Nigerije. Ukupno je u dosadašnjem tijeku karijere odigrao preko 200 seniorskih utakmica. 

- Chidozie je centralni branič koji stiže na jednogodišnju posudbu iz portugalske Boaviste. Radi se o igraču vrlo dobrih tehničkih i taktičkih te odličnih fizičkih karakteristika. U karijeri je igrao na najvišoj razini nogometa u nekim od najjačih europskih liga. Standardan je član reprezentacije Nigerije. Svojim će kvalitetama sigurno doprinijeti kvaliteti naše obrane, a momčadi će donijeti novu dimenziju. Apsolutno se uklapa u naš stil i model igre sagledavajući sve navedene karakteristike, uključujući i one psihološke. Od prvog kontakta s njim osjetili smo da je zainteresiran za dolazak u Hajduk jer je borba za trofeje ono što ga zanima i što mu je prioritet. Odbio je mnoge značajno unosnije ponude upravo zbog toga te time dokazao da se radi o karakternoj osobi kojoj je nogometni razvoj, želja za napredovanjem i igra na visokoj razini kvalitete ispred financija. Mišljenja sam da će kvalitetama koje posjeduje biti značajno pojačanje za našu momčad - ovako je novog stopera opisao sportski direktor Mindaugas Nikoličius

- Znam da je Split prekrasan grad i da su navijači veoma strastveni te da vole nogomet. Volim i ja nogomet tako da smo u tome veoma slični. Došao sam u Split kako bi dao svoj maksimum i kako bi ispunili naše ciljeve – rekao je Awaziem prije nego što je pred kamerama HDTV-a obukao svoj novi dres s brojem 25. 

Chidozie, dobro došao u Hajduk, želimo ti puno sreće i uspjeha u bijelom dresu!

1/8/2022 - 18:14 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr