Mobile menu
Djeca kotara Žnjan posjetila hajdukovce

Djeca kotara Žnjan posjetila hajdukovce

 
17/2/2011 - 16:32 sati
Živio Hajduk!

Gradski kotar Žnjan organizirao je u posjet djece vrtića "Smokvica" i "Kremenko" Hajduku i stadionu Poljud. Stotinjak djece u dresovima Hajduka i navijačkim rekvizitima, šalovima i zastavicama, došla su čestitati stoti rođendan najdražem klubu. Dočekao ih je Ivan Kraljević, direktor marketinga, a dobri duh Hajduka, domar Božo Pezelj ih je kroz tunel kojim igrači izlaze poveo na teren. Po travi se nije smjelo trčati, ali to nije puno zasmetalo djecu. U tren oka su se oduševljeno rastrčala po atletskoj stazi i natjecala tko će prije što više krugova napraviti. Na terenu je djecu pozdravio i Hrvoje Vejić, upravo s treninga, a dječju graju i viku je pratio i Ivica Mornar sa svojom kćeri.

Djeca su donijela sa sobom i poklone koje su sami izradili slavljeniku za rođendan, transparent Torcida Smokvica, grb Hajduka, čestitke vrtića Kremenko i zastavice koje su predali barba Boži. Nakon fotografiranja na terenu, barba Božo je male goste, na njihovo oduševljenje, poveo kroz prostorije kluba do kipa legende Hajduka, Bernarda Bajde Vukasa. Popeli su se zatim u trofejni salon gdje ih je za početak barba Božo upitao:
"Da čujem, najglasnije što možete, za koga navijate?"

"Za Hajduka" orilo se iz veselih dječjih grla.

"Bravo! E sad vam mogu pričati o Hajduku."

Čula su djeca tako priču o tisućama utakmica koje je Hajduk odigrao u svojoj povijesti, stotinama trofeja koje je pri tom zaslužio i koje su vidjeli izložene. Zadivljeno su gledala svo to blještavilo, čudila se trofejima s Malte i Islanda u obliku malteškog viteza i ptice koja jedina živi na Islandu.

Na kraju su se djeca uz pjesmu "Bili su bili" zahvalila domaćinima i oprostila se od njih do neke druge prilike.

17/2/2011 - 16:32 sati
Živio Hajduk!