Mobile menu
Dino Skorup: Svaki gol i svaka utakmica mi puno znače u povratku nakon ozljede

Dino Skorup: Svaki gol i svaka utakmica mi puno znače u povratku nakon ozljede

 
22/7/2019 - 14:10 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Nogometaši druge momčadi Bijelih pobjedom protiv BIH drugoligaša Metalleghea BSI zaključili su mini-pripreme na Kupresu. Igrači Marija Despotovića slavili su rezultatom 6:1, a prvi zgoditak za mlade hajdukovce postigao je veznjak Dino Skorup kojemu je to bila prva utakmica po povratku na travnjak nakon teške operacije koljena i duge rehabilitacije.

- Osjećaj je izvanredan mada je riječ o prijateljskoj utakmici. Kroz glavu mi je prošlo svih sedam mukotrpnih mjeseci rehabilitacije i zaista sam sretan što sam postigao zgoditak. Svaki gol koji postignem i svaka utakmica mi puno znači naročito u ovom procesu adaptacije nakon teške ozljede.

Proces rehabilitacije nije bio lagan, ali dvadesetogodišnji Hajdukov veznjak je naporno trenirao i vjerovao da će se vratiti jači nego što je to bio prije ozljede..

- Htio bih se prije svega zahvaliti kompletnoj zdravstvenoj službi (liječnicima, fizioterapeutima i kondicijskim trenerima) koja mi je izuzetno pomogla u ovih sedam mjeseci od ozljede, a posebno Šimi Veršiću i Nikoli Šariću, ljudima iz rehabilitacijskog tima koji su svakodnevno sa mnom sudjelovali u procesu mog oporavka i povratka na travnjak. Osjećaj na prvom treningu sa suigračima je bio malo čudan i neuobičajen, ali vrlo brzo sam se prilagodio i krenuo kao da ništa nije bilo. Zahvalio bih se svima koji su bili uz mene svo ovo vrijeme.

Ozljeda se dogodila na prijateljskoj utakmici Hajduka i Troglava odigranom u Livnu u studenom 2018. godine, mladi Skorup nezgodno se dočekao u jednom duelu i ozlijedio koljeno koje ga je udaljilo od travnjaka na neko vrijeme.

- Žao mi je da se to dogodilo taman u trenucima kada sam dobio poziv od tadašnjeg glavnog trenera Zorana Vulića da se priključim prvotimcima nakon što sam imao dobro razdoblje igara u drugoj momčadi. Naravno, san je svakog igrača koji od malih nogu trenira u ovom Klubu da zaigra u prvoj momčadi. No, ne valja gledati unatrag nego biti ustrajan i misliti što se može u budućnosti napraviti. Nastojao sam gledati pozitivno svo ovo vrijeme i na koncu se isplatilo. Sada sam tu sa suigračima, imam potporu stožera i vjerujem da ću vrlo brzo se vratiti na onu razinu na kojoj sam bio.

Cilj je nametnuti se u drugoj momčadi i odigrati što veći broj utakmica kako bi se ponovno vratio u natjecateljsku formu...

-  Novi početak i novi izazovi. Prvi cilj mi je da se nametnem u drugoj momčadi u ovoj polusezoni i odigram što veći broj utakmica kako bi ponovno došao u pravu natjecateljsku formu. Naravno, velika želja mi je da službeno debitiram za prvu momčad, no idem postepeno, preda mnom je još puno rada, treninga i utakmica u Hajduku II. - zaključio je mladi Hajdukov veznjak.

22/7/2019 - 14:10 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić / hajduk.hr