Mobile menu
Dino Mikanović ponovno u Hajdukovom dresu!

Dino Mikanović ponovno u Hajdukovom dresu!

 
28/1/2022 - 16:10 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Pripadaj Hajduku - Učlani se
Dino Mikanović ponovno u Hajdukovom dresu!Dino Mikanović ponovno u Hajdukovom dresu!Dino Mikanović ponovno u Hajdukovom dresu!Dino Mikanović ponovno u Hajdukovom dresu!Dino Mikanović ponovno u Hajdukovom dresu!Dino Mikanović ponovno u Hajdukovom dresu!Dino Mikanović ponovno u Hajdukovom dresu!
Dino Mikanović ponovno u Hajdukovom dresu!

HNK Hajduk i FC Kairat dogovorili su transfer 27-godišnjeg desnog bočnog Dina Mikanovića koji se nakon šest i pol godina vraća na Poljud. Mikanović je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine s opcijom produljenja na još jednu godinu. Pravo nastupa imat će od 22. kola, odnosno trener Valdas Dambrauskas imat će ga na raspolaganju za prvenstvenu utakmicu s Goricom. Dino će nositi dres s brojem 24. 

Nogometnu karijeru Mikanović je započeo u Osijeku odakle 2012. godine prelazi u Hajdukovu juniorsku momčad, a prvi nastup za seniore upisao je u travnju 2013. godine na gostovanju kod Slaven Belupa u okviru Hrvatskog kupa. Za Bijele je odigrao ukupno 36 službenih utakmica, upisao je četiri asistencije i postigao jedan pogodak. S Hajdukom je 2013. godine osvojio trofej Hrvatskog kupa. S Poljuda je otišao u ljeto 2015. godine nakon transfera u danski Aarhus za koji je nastupao četiri sezone da bi 2019. godine prešao u kazahstanski Kairat. Sveukupno je u karijeri odigrao nešto manje od 250 službenih utakmica, a osim Hrvatskog kupa osvojio je prvenstvo i kup s Kairatom. 

- Dino je igrač čije nogometne kvalitete vrlo dobro poznajemo, dovodimo ga na deficitarnu poziciju u momčadi i uvjereni smo da će se brzo uklopiti u naš stil i model igre. Vodeći se sportskom politikom kluba dobili smo igrača koji se vraća kao iskusan i zreo nogometaš u najboljim godinama te će nesumnjivo donijeti širinu i dimenziju više u obrambenom segmentu naše igre - istaknuo je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

- Kada Hajduk zove nema tu puno razmišljanja, sjeli smo za stol, brzo smo se  dogovorili i zaista sam sretan što sam se vratio. Skupio sam dosta iskustva u proteklih nekoliko godina, smatram da sam dosta napredovao kao igrač i želim to što prije pokazati na terenu. Vidim da je ovo neki novi Hajduk, jedva čekam priključiti se ekipi i zaigrati prvu utakmicu - kazao je Mikanović koji nije skrivao zadovoljstvo zbog povratka na Poljud. 

Dino dobrodošao natrag, želimo ti puno sreće i uspjeha u bijelom dresu!

Prve dojmove Dina Mikanovića nakon povratka u Hajduk pogledajte na Hajduk Digital TV. 28/1/2022 - 16:10 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr