Mobile menu
Dimitrov: Odličan je osjećaj vratiti se, ponovno trenirati i igrati utakmice

Dimitrov: Odličan je osjećaj vratiti se, ponovno trenirati i igrati utakmice

 
3/7/2021 - 11:28 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Ljetne pripreme 2021."

Kristian Dimitrov u potpunosti se oporavio od ozljede mišića te se vratio treniranju i igranju utakmica za vrijeme slovenskog dijela Hajdukovih priprema. Podsjetimo, 24-godišnji stoper pokušao je pomoći momčadi u utakmici protiv Gorice pred sam kraj prošle sezone, stisnuo je zube i izašao na teren, ali već na početku susreta morao je izaći iz igre zbog ozljede zadnje lože. Hajduk je na koncu slavio s uvjerljivih 4:0 u tom dvoboju, a za Dimitrova je uslijedila rehabilitacija koja je potrajala nešto više od mjesec dana. 

Sada je u Sloveniji s ostatkom ekipe, potpuno se vratio treninzima te uspješno nastupio u posljednjoj pripremnoj utakmici protiv poljske momčadi Śląsk Wrocław.

- U utakmici protiv Gorice prevladala je velika želja da pomognem ekipi iako nisam bio potpuno zaliječen. Obnovio sam ozljedu na samom početku te utakmice i ona me udaljila s terena na više od mjesec dana. Sada je to iza mene, zdrav sam, idem korak po korak i nadam se da ću početak sezone dočekati na pravom nivou. Za sada sve ide kako treba - kazao nam je Dimitrov na početku razgovora koji smo s njim vodili uoči jednog u nizu treninga u Sloveniji. 

Sigurno ti je puno značilo to što te izbornik A reprezentacije Bugarske Yasen Petrov pozvao za prijateljske susrete sa Slovačkom, Rusijom i Francuskom, unatoč činjenici da si tada još uvijek bio u procesu rehabilitacije.

- Da bio sam s reprezentacijom Bugarske četiri dana, svakako mi to puno znači i hvala izborniku još jednom na pozivu. Samo sam trenirao u reprezentaciji, probao sam se spremiti barem za utakmicu s Francuskom, ali shvatio sam da bi to bio nepotreban rizik i odlučili smo da ipak ne igram. 

U puni trenažni proces vratio si se na pripremama u Sloveniji, do tada si individualno trenirao. Uspješno si odigrao pola sata u posljednjem pripremnom susretu. 

- Zaista je dobar osjećaj opet trenirati s ekipom i igrati utakmice. Radi se jako dobro na pripremama, svaki dan ulažemo puno truda da bi što bolji i spremniji dočekali početak sezone. 

Već sutra na rasporedu je nova utakmica protiv grčkog prvoligaša Arisa. 

- Da, radi se o vrlo iskusnoj, kvalitetnoj momčadi i to će biti jako dobar ispit za nas. Nadam se da ćemo se i tom dvoboju pokazati napredak. 

Konkurenciju u obrani pojačao je i iskusni stoper Josip Elez. 

- Svakako dobra stvar za momčad, njegov utjecaj na ekipu je velik, od svakoga nešto možeš naučiti, a veća konkurencija automatski svakog od nas čini boljim igračem. Bitno je i za mlade igrače, kojih je veliki broj na priprema, da su tu iskusniji igrači koji će im pomoći savjetima i usmjeriti ih u njihovom razvoju. 

Za kraj još nekoliko riječi o dosadašnjem tijeku priprema. 

- U ove dvije utakmice primili smo jedan pogodak i postigli šest, što je jako dobar znak, ali imamo još puno prostora za napredak i sigurno nećemo sliku o našem trenutnom stanju temeljiti na dva pripremna susreta. Trener Jens Gustafsson i njegov stručni stožer puno rade na psihološkoj pripremi igrača, na podizanju momčadskog duha i atmosfera među nama igračima na ovim pripremama je zaista jako dobra. Cilj nam je nametnuti svoj stil igre u odnosu na suparnika, što više pritiskati protivničku momčad i mislim da jako dobro napredujemo na tom planu. Uvjeren sam da ćemo spremni dočekati početak sezone i napasti sve ciljeve koji su postavljeni pred nas. 

3/7/2021 - 11:28 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr