Mobile menu
Devet golova pionira, kadetima bod protiv Lučkog

Devet golova pionira, kadetima bod protiv Lučkog

 
12/5/2024 - 17:19 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

PIONIRI: Hajduk – Lučko  9:0 (8:0)
1. HNL – 26. kolo
Stadion: Poljud 
Sudac: Ante Znaor (Podbablje) 
Strijelci: 1:0 Paštar (3), 2:0 Huram (12), 3:0 Ruso (15), 4:0 Huram (17), 5:0 Špičko (20), 6:0 Paštar (23), 7:0 Špičko (31), 8:0 Ruso (34), 9:0 Pjević (67)
Hajduk: Pandurić, Katuša, Domazet, Paštar (od 48. Modrić), Krešić, Matko, Šatalić, Huram (od 36. Peruzović), Špičko (od 48. Tomas), Ruso (od 36. Pjević), Slavka (od 36. Ruščić).
Pioniri Hajduka ostvarili su rekordnu pobjedu u ovom prvenstvu, a već nakon prvih 35 minuta imali su nevjerojatnu prednost od 8:0. Bijeli su došli u vodstvo u 3. minuti nakon kornera s desne strane. Tino Krešić ubacio je lijevom nogom, a Marko Paštar s pet metara pogodio glavom bliži kut. Noel Špičko u 12. minuti je uputio odličan centaršut s desne strane, a Adam Huram precizno pogodio desni kut. Tri minute kasnije sve je sam napravio Toni Ruso. Oduzeo je loptu na protivničkoj polovici, pretrčao 15 metara i pogodio desni kut. Gotovo isto mjesto dvije minute kasnije pogodio je opet Huram za 4:0, a na asistenciju Mate Katuše. Špičko je u 20. minuti iskoristio pogrešku u obrani gostiju i postigao peti pogodak za Bijele. Paštar u 23. minuti postiže drugi pogodak, nakon što mu je lijepu povratnu loptu u šesnaestercu odigrao Ruso. U posljednjih pet minuta prvog poluvremena Hajduk postiže još dva pogotka, po drugi put mrežu Leona Pleše zatresli su Špičko i Ruso.
U drugom dijelu vidjeli smo samo jedan pogodak u 67. minuti. Ivor Pjević bio je uporan, najprije je šutirao, a potom došao do odbijene lopte i nakon što je blokiran, ipak uspio ugurati loptu u mrežu. 

-

KADETI: Hajduk – Lučko  2:2 (1:1)
1. HNL – 26. kolo
Stadion: Poljud 
Sudac: Luka Liković (Krvavac) 
Strijelci: 0:1 Penezić (6), 1:1  Matić (34), 2:1 Mušura (70), 2:2 Piškor (82)
Hajduk: Pocrnjić (od 46. Pavičić Ivelja), Bartulović, Kralevski (od 46. Proleta), Burić, Mlačić, Čular (od 61. Vojvodić), Bokan, Kajtazi (od 46. Mušura), Ora, Matić, Mišura (od 46. Zudin).
Kadeti nisu uspjeli osvojiti sva tri boda u utakmici protiv Lučkog. Bijeli su prvu priliku imali već u 3. minuti. Ivano Ora primio je loptu u šesnaestercu i lažnjacima se oslobodio svojih čuvara. Njegov udarac išao je prema lijevim rašljama, ali odlično je reagirao vratar gostiju Ante Ćorić. Prvi prelazak na protivničku polovicu gosti su okrunili pogotkom u 6. minuti. Lopta je ubačena s lijeve strane i kratko odbijena, a najbolje se snašao Fran Penezić i s osam metara iskosa pogodio suprotni kut. Hajduk preuzima inicijativu i stvara nekoliko opasnih prigoda. Udarac Sebastijana Kajtazija u 25. minuti prošao je uz vratnicu. Potom Branimir Mlačić i Ora u istoj minuti izlaze sami pred Ćorića, ali nema izjednačenja. Dvije minute kasnije Duje Matić pogađa vratnicu, a onda isti igrač u 34. minuti dovodi Hajduk do izjednačenja. Kajtazi ga je odlično pronašao, a Matić u padu iz teške pozicije pogodio. 
U drugom poluvremenu jedni i drugi pokušavali su doći do pobjede, a u 70. minuti do pogotka je stigao Hajduk. Stipe Mušura šutirao je iskosa s desne strane i pogodio suprotni kut.  Gosti se nisu predavali i osam minuta prije kraja uspjeli su doći do izjednačenja. Presingom su oduzeli loptu u šesnaestercu Hajduka, odigrana je povratna za Noa Ivana Piškora koji s 12 metara pogađa gornji lijevi kut za konačnih 2:2. 

12/5/2024 - 17:19 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr