Mobile menu
Despotović: Spremni smo za start, cilj nam je rast i napredak kroz sezonu

Despotović: Spremni smo za start, cilj nam je rast i napredak kroz sezonu

 
15/8/2019 - 12:59 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić / hajduk.hr, Ivica Čavka

U subotu počinje natjecanje u 2. HNL, Hajduk II na startu gostuje u Šibeniku. Kakva su očekivanja trenera Marija Despotovića?

- Spremni smo za novu sezonu u 2. HNL. Liga je proširena, to nam donosi veći broj utakmica i više mogućnosti da šansu dobiju svi igrači iz rostera. Kroz natjecanje u 2. HNL mlade igrače pripremamo za seniorski nogomet. Primarni su nam rast i napredak kroz sezonu, a onda će taj proces popratiti i rezultat. Mislim da ćemo opet biti među najmlađima, a možda i najmlađa momčad lige. Izmjenjene su i propozicije natjecanja, pa sada možemo imati samo četiri igrača između 21 i 24 godine starosti. To je svakako veliki izazov za stručni stožer i te mlade momke da pokažu što znaju u utakmicama s kvalitetnim protivnicima.

Dio priprema obavili ste na Kupresu, a ostatak u Splitu, je li sve prošlo prema vašim zamislima? Koliko ste zadovoljni pripremnim utakmicama?


- Zadovoljni smo obavljenim pripremama, nisu nas mučile ozljede i mogli smo dosta toga uigrati. Ipak, radi se o procesu koji traje i izrazito mladim igračima, pa treba očekivati kako će se oni dizati kroz sezonu. Bit će tu i pogrešaka, naš zadatak je što bezbolnije ih ispravljati. Igračima je potrebna podrška i naše povjerenje kako bi mogli napredovati u zahtjevima koje postavljamo pred njih i imali priliku za korekciju tamo gdje je to potrebno. Radi se o procesu u kojem će oni biti sve bolji i bolji.

Turnir u Zmijavcima odigrali smo s dvije kombinirane momčadi u kojima su svi igrači u susretima s drugoligaškim momčadima dobili određenu minutažu. Posljednja utakmica sa Solinom pokazala nam je dobre konture momčadi i vidjelo se da na momčadskom nivou igrači shvaćaju što trebaju raditi. Međutim na toj utakmici nisam bio zadovoljan samom izvedbom nekih akcija. Mislim da postoji prostor za napredak, da možemo još bolje reagirati na izgubljenu loptu, biti brži i precizniji. Ruku na srce, uvjeti u Solinu nisu bili idealni, prevelika vrućina sigurno je utjecala na izvedbu, pa ne bih želio biti previše kritičan, no ostaje činjenica da je unatoč našoj pobjedi od 4:1 to moralo biti bolje.  


Nekoliko riječi i o prvom protivniku, momčadi Šibenika.

- Šibenik je i ove godine vjerojatno momčad koja će se boriti za prvo mjesto. U sastavu ćemo imati veći broj igrača koji nisu sudjelovali u našem posljednjem srazu na Poljudu, pa će njima to biti vrlo zahtjevna utakmica. Očekujem protivnika koji će nas visoko napasti, morat ćemo razigrati taj presing i kombinatorikom doći do šansi. Na tome smo dosta radili tijekom ovih priprema i želja nam je odmah na startu prvenstva dokazati da smo fokusirani i da znamo što želimo. Ukoliko taj fokus uspijemo zadržati kroz cijelu utakmicu sasvim sigurno ćemo donijeti dosta radosti našim navijačima, kako na startu u Šibeniku, tako i u utakmicama koje slijede - zaključio je trener Hajduka II.  

Utakmica Šibenik – Hajduk II igra se u subotu s početkom u 19 sati, tekstualni prijenos možete pratiti putem našeg Twitter kanala. 

15/8/2019 - 12:59 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić / hajduk.hr, Ivica Čavka