Mobile menu
Despotović: Podižemo nivo igre i težimo afirmaciji mladih igrača

Despotović: Podižemo nivo igre i težimo afirmaciji mladih igrača

 
20/2/2020 - 11:22 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

Dva su dana ostala do nastavka prvenstva u 2. HNL. Pripreme Hajduka II trajale su sedam tjedana, trener Mario Despotović ovako ih opisuje.

- U konačnici moram reći da sam zadovoljan s pripremama. Nismo imali ozljeda, u prijelaznom roku smo na posudbe poslali neke igrače, a određeni broj priključio se i prvoj momčadi. Radili smo prema planu, uvježbavali smo naše principe igre i pokušavali sve to podignuti na veći nivo, a istovremeno uvoditi mlađe igrače iz juniora koji bi trebali biti okosnica momčadi u budućnosti.

Hoće li doći do nekih promjena u taktici?

- Većinom ćemo igrati s trojicom otraga, ali će možda to u nekim utakmicama zbog rotacija izgledati kao četvorka. Principi igre su najvažniji, uvijek ćemo forsirati visoki pritisak kojim ćemo težiti igri, upravo onako kako to radi prva momčad. Nadamo se da će to donijeti rezultat, iako je u prvom planu uvijek razvoj igrača i njihov napredak. U svakom ciklusu priključi nam se određeni broj mlađih igrača. Jako je bitno da oni osjete naše povjerenje i da mogu griješiti, ali je preduvjet tome da na svakom treningu daju 100%.  

Kako nadoknaditi igrače koji su priključeni prvoj momčadi?

- Meni je satisfakcija da su oni dobili priliku zaigrati u prvoj momčadi, a sada je sve na njima. Stižu novi mladi igrači, naš cilj je da na ljeto opet nekoliko naših igrača dobije priliku trenirati i zaigrati u prvoj momčadi i ako nastavimo tim tempom značit će da svi u Akademiji radimo dobar posao.

Što očekujete od drugog dijela prvenstva u kojem ćete veći broj utakmica odigrati kod kuće.

Moram naglasiti kako nećemo mijenjati naš način igre bez obzira gdje igrali, a osobno mislim da nas očekuje vrlo zahtjevna polusezona. Priključit ćemo nekoliko juniora, a njima će svakako biti potrebno vrijeme adaptacije. Ukoliko netko od njih misli da je prijelaz u seniorski nogomet jednostavan, vara se. Figurativno rečeno,  što prije dobiju po nosu, to će prije shvatiti.

U prvom kolu gostujete kod Kustošije.

- Vrlo zahtjevna utakmica i teško gostovanje u specifičnim uvjetima. Ne znamo puno o promjenama u redovima našeg subotnjeg protivnika, ali znam da nam tamo nikada nije bilo lako igrati. Osim toga, tijekom tjedna čak šest naših igrača sudjelovalo je na reprezentativnom okupljanju u Medulinu. Bez obzira na sve igrat ćemo našu prepoznatljivu igru i tražiti sva tri boda. Vjerujem da će tako razmišljati i domaćin, pa bi mogla profitirati publika. 

20/2/2020 - 11:22 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić/hajduk.hr