Mobile menu
Derbi u Maksimiru: Hajduk u subotu igra protiv Dinama!

Derbi u Maksimiru: Hajduk u subotu igra protiv Dinama!

 
11/8/2022 - 12:45 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Dinamo (Z) - Hajduk 4:1 (Zagreb, 13/8/2022)"

Nogometaši Hajduka sletjeli su danas rano ujutro iz Portugala u Split, a već u subotu ih na stadionu u Maksimiru očekuje najveći derbi hrvatskog sporta. Susret 5. kola SuperSport HNL-a protiv Dinama Bijeli će igrati s početkom u 21:05 sati. 

Bijeli su prošlog vikenda pauzirali, odnosno nisu odigrali utakmicu 4. kola protiv Gorice nakon što je povjerenik za natjecanje odgodio susret zbog ''kvalitetnije pripreme za ostvarenje pozitivnog rezultata u kvalifikacijama za UEFA Konferencijsku ligu. Hajdukovci su ostvarili pozitivan rezultat protiv momčadi Vitorije SC i prolazak u Play-off fazu natjecanja gdje ih 18.i 25. kolovoza očekuje španjolski Villarreal.

Momčad Valdasa Dambrauskasa odigrala je već jedan ogled ove sezone protiv Dinama u dvoboju SuperSport Superkupa u kojem su Zagrepčani na svom travnjaku bili bolji zahvaljujući preciznijim udarcima s 11 metara nakon što je poslije 90 minuta dvoboja rezultat bio 0:0. Bila je to prva službena utakmica nove natjecateljske sezone.

Hajduk je novu ligašku sezonu otvorio gostujućima pobjedama i s dvije odigrane utakmice drži drugo mjesto prvenstvene ljestvice. Najprije su Bijeli svladali Istru 1961 2:0, a potom su istim ishodom bili bolji na gostovanju kod povratnika u prvoligaško društvo, momčadi Varaždina. Dinamo je ove sezone u SuperSport HNL-u odigrao četiri ligaška dvoboja i upisao tri pobjede (Lokomotiva, Slaven Belupo, Istra 1961), dok je jednom remizirao na gostovanju u Varaždinu. 

Glavni sudac utakmice je Dario Bel iz Osijeka, pomagat će mu sugrađanin Marjan Tomas i Goran Pataki iz Đakova, a četvrti sudac je Ivan Matić (Osijek). VAR sudac je Mario Zebec (Cestica), a AVAR Bojan Zobenica (Velika Gorica). Posljednji derbi koji je sudio Bel bio je 12. ožujka na Poljudu ove godine, a dvoboj je okončan bez golova. 

Hajdukovi navijači još danas mogu kupiti ulaznice za derbi u Odjelu za članstvo na Poljudu, a više možete pogledati OVDJE . 

11/8/2022 - 12:45 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr