Mobile menu
Derbi na Poljudu: Hajduk protiv Dinama danas od 18.30 sati!

Derbi na Poljudu: Hajduk protiv Dinama danas od 18.30 sati!

 
31/8/2019 - 07:30 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Dinamo (Z) 1:0"

Nogometaši Hajduka danas od 18.30 sati igraju protiv Dinama na Poljudu u najvećem derbiju hrvatskog sporta. Nakon sedam odigranih kola bit će ovo dvoboj između dvije ekipe koje se nalaze na vrhu prvenstvene tablice. Bijeli su trenutno drugi s 12 osvojenih bodova, dok se Dinamo nalazi na prvom mjestu s 13 bodova i utakmicom manje. 

- Znamo koliko je kvalitetan naš protivnik, ali isto tako znamo što mi možemo i ići ćemo na pobjedu u ovoj utakmici. Uvijek smo dobro igrali kod kuće, našu kvalitetu moramo pretočiti na teren i želim protiv Dinama vidjeti ono što nas je do sada krasilo u domaćim utakmicama. Za svaku utakmicu imamo plan, znamo što nas danas čeka i najvažnije je da osmislimo našu igru. Uz nas će biti i veliki broj navijača, stadion će biti pun, a zajedno možemo puno toga napraviti - između ostalog je kazao Hajdukov trener Damir Burić na jučerašnjoj konferenciji za medije. 

Strateg Bijelih i dalje ne može računati na Josipa Posavca, Stanka Jurića i Stipu Vučura koji su u procesu rehabilitacije od ozljeda te na Ardijana Ismajlija i Samuela Eduoka koji su u posljednjoj utakmici u Osijeku dobili treći žuti karton zbog čega preskaču današnji derbi. Trener Burić na raspolaganju će zato imati Marina Jakoliša koji je odradio suspenziju zbog isključenja u Koprivnici. 

Uoči ove utakmice Bijeli su odigrali sedam utakmica u novoj prvenstvenoj sezoni, pri tom su pet puta slavili, dok su poraženi na dva gostovanja, u Koprivnici i Osijeku. Dinamo je u dosadašnjem tijeku prvenstva odigrao šest utakmica, u pet je pobijedio te je upisao jedan remi. 

Glavni sudac današnjeg dvoboja je Damir Batinić iz Osijeka, asistirat će mu Goran Pataki i Bojan Zobenica, dok su dopunski suci Zdenko Lovrić i Ivan Matić. Četvrti sudac je Nikola Kečkiš.

31/8/2019 - 07:30 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr