Mobile menu
Derbi na Poljudu: Hajduk danas od 18 sati igra protiv Dinama!

Derbi na Poljudu: Hajduk danas od 18 sati igra protiv Dinama!

 
1/10/2023 - 06:51 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Dinamo (Z) 1:0 (Split, 1/10/2023)"

Nogometaši Hajduka danas s početkom u 18 sati na rasprodanom Poljudu igraju protiv Dinama utakmicu 10. kola SuperSport HNL. Drugi je ovo prvenstveni derbi u aktualnoj sezoni nakon što su Bijeli u prvom na Maksimiru slavili rezultatom 2:1. 

- Oni imaju svoje kvalitete. Svi znamo kako oni igraju, dajemo im respekt, ali vjerujem u moju ekipu. Odlično treniramo ovaj tjedan, motivirano, jako. Konkurencija je dobra, imamo 16-17 momaka koji jedva čekaju da uđu. Trener voli kada zna tko će krenuti, čekat ću zadnji trenutak te po osjećaju odrediti tko počinje utakmicu. Protivnik je takav da zahtijeva dobru partiju od prve do zadnje minute - ovako je današnji susret najavio trener Ivan Leko na konferenciji za medije održanoj u petak. 

Hajduk današnji derbi dočekuje s prvog mjesta na tablici s osvojenih 18 bodova u osam odigranih utakmica. Dinamo se nalazi na trećem mjestu s osvojenih 16 bodova i utakmicom manje. 

U posljednjem kolu obje momčadi upisale su pobjede. Hajduk je na Poljudu s 1:0 slavio protiv Lokomotive pogotkom Emira Sahitija.  Dinamo je na gostovanju u Kranjčevićevoj s 5:1 svladao Rudeš. 

U već spomenutom prvom prvenstvenom derbiju Hajduk je slavio nakon preokreta. Domaću momčad na Maksimiru je u vodstvo doveo Martin Baturina, a za pobjedu Bijelih pogotke su postigli Marko Livaja i Rokas Pukštas

U odnosu na prošlo kolo, trener Bijelih Ivan Leko, u derbiju opet može računati na Zvonimira Šarliju koji je utakmicu s Lokomotivom propustio zbog tri žuta kartona. 

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline, pomagat će mu Ivan Mihalj iz Velike Gorice i Vedran Đurak iz Sv. Ivana Zeline, a četvrti sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova. VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a asistent VAR sua Goran Pataki iz Đakova. 

1/10/2023 - 06:51 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr