Mobile menu
Derbi na Poljudu: Hajduk danas od 18 sati igra protiv Dinama!

Derbi na Poljudu: Hajduk danas od 18 sati igra protiv Dinama!

 
30/4/2023 - 07:22 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Dinamo (Z) 0:0 (Split, 30/4/2023)"

Nogometaši Hajduka danas s početkom u 18 sati igraju protiv Dinama na Poljudu u okviru 32. kola SuperSport HNL. Posljednji je to ovosezonski derbi.

-  Nastojimo se pripremiti da odigramo dobru utakmicu. Očekujemo lijepo vrijeme i puno ljudi te dvije ekipe koje igraju nogomet. Naš fokus je na teren, pokazati navijačima da smo dobri, ozbiljni, da znamo što radimo, da imamo srce i pokušat ćemo pobijediti suparnika koji je tu gdje je zasluženo. Vidim dobar fokus i motivaciju kod igrača. Velike utakmice su za velike igrače, velike momčadi. Sve je tu da bi se odigrala dobra utakmica. Imat ćemo dovoljno igrača i kvalitete da bi pobijedili - ovako je najveći derbi hrvatskog nogometa najavio trener Bijelih Ivan Leko na jučer održanoj konferenciji za medije. 

Uoči derbija Hajduk se nalazi na drugom mjestu prvenstvene tablice s 58 osvojenih bodova, 12 manje od prvoplasiranog Dinama. Oba kluba posljednje prvenstvene utakmice odigrala su u srijedu. Hajdukova je remizirao s Goricom u Velikoj Gorici, dok je Dinamo na svom terenu svladao Varaždin.

U odnosu na prošli susret trener Leko sigurno neće moći računati na Agustina Anella i Yassinea Benrahoua koji su u Velikoj Gorici dobili treće žute kartone. Osim njih dvojice Hajdukov trener jučer je potvrdio kako za derbi ne može računati ni na Luku Vuškovića

Hajduk i Dinamo odigrali su tri prvenstvene utakmice u aktualnoj sezoni. U prvoj odigranoj na Maksimiru sredinom kolovoza Dinamo je pobijedio s 4:1, zatim je u listopadu na Poljudu bilo 1:1, a u zadnjem ogledu na Maksimiru u veljači, Dinamo je bio bolji s 4:0. 

Glavni sudac utakmice je Dario Bel iz Osijeka, pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Goran Pataki iz Đakova, a četvrti sudac je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline. VAR sudac je Mario Zebec iz Cestice, a asistent VAR suca je Jerko Crnčić iz Vrbovca. 

30/4/2023 - 07:22 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr