Mobile menu
Derbi na Poljudu: Hajduk danas od 18 sati igra protiv Dinama!

Derbi na Poljudu: Hajduk danas od 18 sati igra protiv Dinama!

 
21/10/2022 - 06:07 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Dinamo (Z) 1:1 (Split, 21/10/2022)"

Hajduk danas od 18 sati na Poljudu igra protiv Dinama u drugom prvenstvenom derbiju u aktualnoj sezoni. 

- Sigurno da nam motivacija za ovu utakmicu ne treba, treba nam samo dobra priprema.  Dinamo ima širok kadar, ali većinom im igraju 12-13 igrača. Trebao gledati sebe i ja vjerujem da je moja momčad najbolja. Razmišljamo samo o tome kako pobijediti i povećati pritisak na vodeću momčad. Vidim snagu svoje momčadi u nekoliko segmenata, ali neću o tome. Što se tiče Dinama, znamo sve o njima , riječ je o kvalitetnoj ekipi - istaknuo je Hajdukov trener Mislav Karoglan na konferenciji za medije održanoj u četvrtak na Poljudu. 

Uoči derbija Bijeli se nalaze na drugom mjestu prvenstvene tablice s osvojenih 26 bodova u 12 utakmica, a Dinamo trenutno zauzima prvu poziciju s osam bodova više.

U prethodnom kolu Hajduk je s 1:0 svladao Goricu u gostima, pogotkom Marka Livaje u devetoj minuti sudačke nadoknade. Dinamo je kod kuće slavio protiv Varaždina rezultatom 3:1 nakon što su u prvom poluvremenu bili u rezultatskom zaostatku. 

U odnosu na prošlu utakmicu trener Mislav Karoglan opet može računati na Marca Fossatija i Gerga Lovrencsicsa koji su odradili suspenziju zbog tri žuta kartona te na Kristiana Dimitrova koji je u Kup utakmici protiv Tehničara dobio izravni crveni karton. Trener Karoglan potvrdio je na konferenciji za medije uoči utakmice da u konkureniciji sigurno neće biti Nikole Kalinića koji se još nalazi u procesu rehabilitacije. 

Dinamo i Hajduk jednom su odmjerili snage u aktualnoj sezoni SuperSport HNL, bilo je u okviru 5. kola sredinom kolovoza, a zagrebačka momčad tada je pobijedila rezultatom 4:1. 

Glavni sudac utakmice Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline, pomagat će mu Bojan Zobenica i Ivan Mihalj iz Velike Gorice, a četvrti sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova. VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a asistent VAR suca Robi Kezele iz Rijeke. 

21/10/2022 - 06:07 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr