Mobile menu
Derbi na Maksimiru: Hajduk danas od 21.05 sati igra protiv Dinama!

Derbi na Maksimiru: Hajduk danas od 21.05 sati igra protiv Dinama!

 
13/8/2022 - 06:25 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Dinamo (Z) - Hajduk 4:1 (Zagreb, 13/8/2022)"

Nogometaši Hajduka danas s početkom u 21.05 sati igraju protiv Dinama na Maksimiru u okviru 5. kola SuperSport HNL. 

- Utakmica s Dinamom nije stvar treninga, već mentaliteta, zajedništva koje moramo pokazati na terenu. Ovo je tek treća utakmica za nas ove sezone u prvenstvu. Sezona je tek počela. Momčad pokušava uhvatiti formu. Ima još vremena i za odlaske i dolaske. Još uvijek se zagrijavamo. Znamo da je ovo najveći hrvatski derbi, a nakon prolaska u Europi u dobrom smo ritmu. Dinamo je imao jedan dan više za pripremu, to je važno, ali želimo igrati napadački, preuzeti rizik. Naravno, tu je i protivnik koji će nas sigurno u tome željeti spriječiti. Mali detalji uvijek odlučuju - govorio je trener Bijelih Valdas Dambrauskas na konferenciji za medije održanoj uoči ovog dvoboja. 

Bijeli su prošlog vikenda pauzirali, odnosno nisu odigrali utakmicu 4. kola protiv Gorice nakon što je povjerenik za natjecanje odgodio susret zbog ''kvalitetnije pripreme za ostvarenje pozitivnog rezultata u kvalifikacijama za UEFA Konferencijsku ligu.

Momčad Valdasa Dambrauskasa odigrala je već jedan ogled ove sezone protiv Dinama u dvoboju SuperSport Superkupa u kojem su Zagrepčani na svom travnjaku bili bolji zahvaljujući preciznijim udarcima s 11 metara nakon što je poslije 90 minuta dvoboja rezultat bio 0:0. Bila je to prva službena utakmica nove natjecateljske sezone.

Hajduk je novu ligašku sezonu otvorio gostujućima pobjedama i s dvije odigrane utakmice drži drugo mjesto prvenstvene ljestvice. Najprije su Bijeli svladali Istru 1961 2:0, a potom su istim ishodom bili bolji na gostovanju kod povratnika u prvoligaško društvo, momčadi Varaždina. Dinamo je ove sezone u SuperSport HNL-u odigrao četiri ligaška dvoboja i upisao tri pobjede (Lokomotiva, Slaven Belupo, Istra 1961), dok je jednom remizirao na gostovanju u Varaždinu. 

Glavni sudac utakmice je Dario Bel iz Osijeka, pomagat će mu sugrađanin Marjan Tomas i Goran Pataki iz Đakova, a četvrti sudac je Ivan Matić (Osijek). VAR sudac je Mario Zebec (Cestica), a AVAR Bojan Zobenica (Velika Gorica). 

13/8/2022 - 06:25 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr