Mobile menu
Derbi na Maksimiru: Hajduk danas od 20 sati igra protiv Dinama!

Derbi na Maksimiru: Hajduk danas od 20 sati igra protiv Dinama!

 
13/9/2024 - 08:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Nogometaši Hajduka danas s početkom u 20 sati igraju protiv Dinama na Maksimiru prvi najveći derbi hrvatskog nogometa u aktualnoj sezoni. 

- Igramo protiv kluba koji je navikao na ovakve utakmice. Oni ih igraju stalno, a mi moramo biti veliki Hajduk. Idemo u Zagreb napraviti dobar rezultat. Oni su dobri, ali mi ćemo dati sve od sebe. Mi smo već ove sezone pokazali da možemo odigrati velike utakmice. Neki su igrači bili s reprezentacijama, nisu trenirali s nama, ali svi koji su bili ovdje su trenirali maksimalno. Preostaje nam doliti još malo benzina, otići u Zagreb, dati sve od sebe i odigrati kako najbolje možemo, s velikom osobnošću - istaknuo je mister Gennaro Gattuso u najavi derbija. 

Bijeli današnji dvoboj dočekuju na trećem mjestu prvenstvene tablice s osvojenih 11 bodova, dva manje od Dinama koji trenutno drži prvo mjesto. 

U posljednjoj utakmici uoči reprezentativne pauze Hajduk je na Poljudu svladao Osijek rezultatom 1:0, a u tom susretu jedini pogodak postigao je Marko Livaja na asistenciju Rokasa Pukštasa. Dinamo je u zadnjem kolu gostovao kod Rijeke na Rujevici te je utakmica završila rezultatom 1:1. 

Trener Gattuso u dvoboju s Osijekom zbog tri žuta kartona nije mogao računati na Filipa Uremovića koji se ponovno vraća u konkurenciju za derbi. 

Hajduk i Dinamo posljednji put su odmjerili snage početkom travnja u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa na Poljudu, a gosti su tada prošli u završnicu natjecanja pobijedivši 1:0. 

Glavni sudac derbija je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline, pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Ivan Mihalj iz Velike Gorice, a četvrti sudac je Patrik Kolarić iz Čakovca. VAR sudac je Ivan Bebek iz Rijeke, a asistent VAR suca Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca. 

13/9/2024 - 08:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr