Mobile menu
Derbi na Maksimiru: Hajduk danas do 15 sati igra protiv Dinama!

Derbi na Maksimiru: Hajduk danas do 15 sati igra protiv Dinama!

 
26/2/2023 - 07:49 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Dinamo (Z) - Hajduk 4:0 (Zagreb, 26/2/2023)"

Hajduk danas s početkom u 15 sati igra protiv Dinama na Maksimiru derbi utakmicu 23. kola SuperSport HNL. Treći je to prvenstveni ogled ove dvije momčadi u aktualnoj sezoni, a uoči ovog susreta Bijeli se nalaze na drugom mjestu s osam bodova manje do Dinama.

Bit će ovo prvi derbi kojeg će s klupe Hajduka voditi trener Ivan Leko, a strateg Bijelih ovako je najavio današnji susret: - Ovo je najljepša utakmica za igrati, pripremati i voditi. Ne treba ti ekstra motiv, svi se jako veselimo derbiju. Situacija je takva kakva je, pokušavamo se pripremiti. Znamo da je 11 na 11, sigurno ćemo imati 11 igrača, plus najmanje pet na klupi. Moramo biti dobri, hrabri, odlučni i to je jedini put za napraviti nešto u Zagrebu.

Trener Leko ima dosta problema s izostancima igrača zbog ozljeda u posljednjem tjednu, a na put je poveo ukupno 23 igrača koji će konkurirati za današnji derbi te utakmicu četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u kojem se Hajduk u srijedu sastaje s Osijekom u Gradskom vrtu. 

U prvih pet susreta nastavka sezon Hajduk je upisao tri pobjede uz dva poraza. U posljednje dvije utakmice Bijeli su s 4:1 slavili na gostovanju u Varaždinu te s 2:1 protiv Gorice na Poljudu. 

Dinamo je od početka proljetnog dijela sezone upisao tri prvenstvene pobjede, dva remija te pobjedu u zaostaloj utakmici SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u gostima kod RNK Splita. Prethodno je momčad trenera Ante Čačića u prvenstvenim ogledima slavila protiv Istre 1961 s 1:0 na Maksimiru te s 3:1 protiv Varaždina u gostima. 

Prvi derbi ove sezone je završio 4:1 pobjedom Dinama u Zagrebu, a drugi u Splitu rezultatom 1:1. 

Glavni sudac utakmice je Dario Bel iz Osijeka, pomagat će mu Goran Pataki iz Đakova i Marjan Tomas iz Vladislavaca, a četvrti sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca. VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a asistent VAR suca Kristijan Novosel iz Valpova. 

26/2/2023 - 07:49 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr