Mobile menu
Damir Burić: U svakom trenutku sam vjerovao u moje igrače i u pobjedu

Damir Burić: U svakom trenutku sam vjerovao u moje igrače i u pobjedu

 
9/7/2015 - 23:32 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Sillamae Kalev 6:2 (Dugopolje, 09/07/2015)"

Trener Hajduka Damir Burić nakon pobjede 6:2 u Dugopolju protiv Estonaca je kazao: 

"Zahvalio bih Dugopolju što su nam omogućili jako dobre uvjete za igru. Teren je bio brz i imali smo mogućnost za brzu cirkulaciju lopte. Vidjeli smo Hajduk koji je dominirao i imao jako dobro izigrane šanse. Rezultat nije previsok, nego realan.

Trener je istaknuo da je vjerovao u svoje igrače. 

"Ja sam bio uvjeren u našu pobjedu, pitajte igrače što sam im rekao na poluvremenu. Bilo je samo pitanje trenutka kada ćemo to sprovesti i iskazati do kraja, sve je bilo tu. Meni je bilo iznenađenje kako smo jeftino primili golove."

Kapetan Goran Milović je morao napustiti teren zbog ozljede, ali srećom nije ništa ozbiljniji. Hematom na glavi ostaje mu kao gruba uspomena s ove utakmice. Ali radost zbog pobjede sve je nadoknadila.

"Milović je dobio jak udarac u glavu. Već mu je malo bolje, ali moramo još provjeriti koliko će mu trebati za potpuni oporavak."

U igri Hajduka još prostora za napredak. 

"Uvijek treba tražiti način kako poboljšati svoju igru. Hvala mojim igračima, to su momci od 18-19 godina, to se ne smije zaboraviti. Svi zaslužuju pohvale, a ne bih zaboravio ni ostale, prije svih Miju Caktaša i Francka Ohandzu. Organizacija igre je bila dobra, ja sam zadovoljan."

Hajduk ima zgusnut ritam utakmica na startu sezone. Dinamo je već u nedjelju.

"Želim uživati u današnjem danu. S obzirom da je momčad imala jako velik pritisak, ja sam ih pokušao osloboditi, uvjeriti u njihovu kvalitetu i znanje. Na dobrom smo putu, ali nemojte ih puno hvaliti jer danas jesi, a sutra si opet na nuli. To smo osjetili nakon jako dobrih priprema, kada smo imali malo problema doma s organizacijom treninga. Nadam se da ćemo se sljedeću sedmicu mirnije i bolje moći pripremiti za buduće izazove. Moj fokus je bio na Estoncima, a sutra i preksutra možemo više o Dinamu."

Ambijent u Dugopolju je bio sjajan, 4500 raspjevanih gledatelja na tribinama. 

"Podrška je bila fenomenalna. Ovo je izvanredno. Meni je žao što nije bio Poljud zbog financijskih stvari jer Estonci nisu prihvatili zamjenu, ali zahvaljujem Dugopolju na trudu i organizaciji."

Na kraju je trener Hajduka kazao još nešto o Ohandzi:

"Mi smo Francka pratili i dobro analizirali. Nije bilo lako dovesti ga. Bila je velika borba za njega. On se odlučio za nas jer je to Hajduk, a ne iz financijskih razloga. Znam dobro da su ga tražili klubovi koji su mu davali puno više i zato zaslužuje respekt."

9/7/2015 - 23:32 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr