Mobile menu
Četrdeset godina MIS-a: Otvorena izložba, Hajduk predstavljao nogometaš koji je osvojio mediteransko zlato...

Četrdeset godina MIS-a: Otvorena izložba, Hajduk predstavljao nogometaš koji je osvojio mediteransko zlato...

 
13/9/2019 - 22:01 sati
Klub
Foto: HNK Hajduk

Večeras je u Splitu nastavljeno obilježavanja 40 godina otkako su u Splitu održane VIII. Mediteranske igre, a za čije potrebe je izgrađen i stadion Hajduka na Poljudu.

Najprije je u staroj Gradskoj vijećnici na Pjaci otvorena izložba, a potom je u zgradi HAZU-a održano i prigodno predavanje. Nakon uvodnih riječi dogradonačelnice Splita Jelene Hrgović Tomaš, pročelnika za društvene djelatnosti Grada Mate Omazića i predsjednika Kluba splitskih olimpijaca Milivoja Bebića prikazan je film o MIS-u 79. O sportskom dijelu Mediteranskih igara i izgradnji sportskih objekata govorio je prof. Robert Kučić, a razvoju Grada Splita i okolice u kontekstu MIS-a govorio je tadašnji potpredsjednik Izvršnog vijeća Skupštine općine Split Ante Čićo Ganza, a prikazana je i projekcija o službenom znaku MIS-a, autora Borisa Ljubičića

Službeni Hajduk na ovoj večeri prepunoj sportskih emocija predstavljali su voditelj Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna" Boro Primorac i klupski kroničar Jurica Gizdić (na fotografiji).

Povijesti radi recimo i to da se reprezentacija bivše države u nogometu na Mediteranskim igrama u Splitu okrunila zlatnom medaljom u kojoj su bili i nogometaši Hajduka: Vedran Rožić - kapetan momčadi te suigrači mu Boro Primorac, Zlatko i Zoran Vujović i Mišo Krstičević. Dio momčadi bili su i Nikica Cukrov (član Rijeke) i Blaž Slišković (igrač Veleža) koji su kasnije postali nogometaši Hajduka. 

13/9/2019 - 22:01 sati
Klub
Foto: HNK Hajduk