Mobile menu
Četiri pobjednička pokala i jedno drugo mjesto Bijelih na turniru Prvi koraci

Četiri pobjednička pokala i jedno drugo mjesto Bijelih na turniru Prvi koraci

 
20/4/2019 - 17:54 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr

Odličan je bio nastup selekcija Akademije HNK Hajduk 'Luka Kaliterna' na turniru 'Prvi koraci'. U jakoj međunarodnoj konkurenciji, Bijeli su postali pobjednicima u četiri kategorije i osvojili su jedno drugo mjesto. 

U konkurenciji U-12 igrači trenera Roka Kurtovića osvojili su prvo mjesto u skupini uz stopostotni učinak i gol razliku 13:0. U četvrtfinalu su Bijeli pobijedili Osijek s 1:0, ulazak u finale osigurali visokom pobjedom nad Red Bull Salzburgom od 5:0 te u finalu pobijedili Zadar s 2:0. 

Uvjerljivi su bili i godinu dana mlađi igrači trenera Danijela Vuškovića. Oni su do četvrtfinala postigli čak 19, a primili samo jedan pogodak, a potom plasman u finale osigurali pobjedama nad FK Stari aerodrom od 3:1 i Lokomotivom od 2:1. U finalu je ostvarena uvjerljiva pobjeda protiv NK Bubamara od 7:0

Igrači rođeni 2009. godine (U-10), također su bili uvjerljivi u skupini, a potom su u četvrtfinalu u uzbudljivoj utakmici pobijedili Omiš s 3:2. U polufinalu je momčad trenera Roberta Jurice uvjerljivo nadigrala ŠN Međimurje (7:0), a u finalu je Hajduk pobijedio Romu s 3:1 nakon kaznenih udaraca.

U konkurenciji U-9 odigrano je nešto manje utakmica, Hajduk je bio prvi u skupini,  a plasman u finale je ostvaren pobjedama nad NK Bubamara od 7:0 i NK Spinut od 2:1. Momčad trenera  Dejana Tomića u finalu je pobijedila Osijek s 4:1

Najmlađi igrači rođeni 2011. godine osvojili su drugo mjesto.  Igrači koje vodi trener Ante Puljiz u četvrtfinalu su pobijedili NA Sportko s 1:0, u polufinalu Adriatic s 4:3, dok je u finalu bolja bila momčad NŠ Međimurje, konačan rezultat bio je 2:1.

20/4/2019 - 17:54 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr