Mobile menu
Čestitamo: Hajdučice potvrdile plasman u 1 HNLŽ (VIDEO)

Čestitamo: Hajdučice potvrdile plasman u 1 HNLŽ (VIDEO)

 
29/5/2022 - 20:26 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

ŽNK Viktorija - ŽNK Hajduk 0:3 (0:1)
Kvalifikacije za popunu Prve HNLŽ 2022./2023.
Igralište: Jelas (Slavonski Brod)
Sudac: Luka Slišković (Zagreb)
Strijelkinje: 0:1 Bakalar (10), 0:2 Bakalar (81), 0:3 Matić (87)

Hajduk: Matković, Sušak, Turkalj, Prskalo (od 55. Kraljević), Bakalar, Mišura (od 66. Granić), Deranja (od 85. Matić), Milojević (od 55. Petković), Rusković, Patock (od 85. Radman-Livaja), Kukavica. 

Igračice ŽNK Hajduk i u uzvratu kvalifikacija za popunu Prve HNLŽ su uvjerljivo pobijedile ŽNK Viktoriju i plasirale se u viši rang.

Igračice trenerice Tamare Benković u Slavonski Brod su donijele veliku prednost od 8:2 i ostvarile svoj cilj bez većih poteškoća. Već u 10. minuti Bijele su došle u vodstvo nakon odličnog udarca Ane Bakalar s preko 20 metara. Nastavak prvog poluvremena donio je dinamičnu i kombinatornu igru s obje strane, ali bez izraženih prilika.

Prvu je u drugom poluvremenu imala Gwen Patock, ali njen udarac završio je preko vrata. Domaće su potom kreirale dvije opasne situacije preko Gabrijele Martinović. Ona je u 73. minuti prošla po desnoj strani i proigrala usamljenu Mihaelu Lović, ali je njen udarac bio loš i neprecizan. Četiri minute kasnije Martinović je ukrala loptu obrani Bijelih i pokušala udarcem iskosa, ali je Paula-Karmela Matković obranila.

Sve dvojbe o pobjedniku razriješila je devet minuta prije kraja Bakalar sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca s 18 metara. Desnom nogom loptu je naprosto zakucala u suprotne rašlje nemoćne Gabrijele Bajan. Konačan rezultat postavila je u 87. minuti Anica Matić, samo dvije minute nakon što je ušla u igru. Ona je najbolje reagirala na ubačaj iz kornera s lijeve strane i glavom neobranjivo pogodila gornji desni kut.

Bijelima su po završetku utakmice uručene medalje i prigodni pehar. Čestitamo svim igračicama i stručnom stožeru na sjajnoj sezoni!

Sažetak utakmice pogledajte na Hajduk Digital TV .

29/5/2022 - 20:26 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Robert Matić/hajduk.hr