Mobile menu
Caktašev prvi hat-trick i jubilarni pedeseti prvenstveni pogodak u dresu Hajduka

Caktašev prvi hat-trick i jubilarni pedeseti prvenstveni pogodak u dresu Hajduka

 
17/5/2019 - 09:24 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Mijo Caktaš postigao je tri pogotka u pobjedi Hajduka protiv Rudeša u Kranjčevićevoj (4-1), a zanimljivo bio je to njegov prvi hat-trick u karijeri. S ova tri pogotka veznjak Bijelih došao je do ukupno 64 u službenim nastupima u bijelom dresu što ga svrstava na 16. mjesto na vječnoj ljestvici najboljih Hajdukovih strijelaca u povijesti u službenim utakmicama. Ispred Caktaša je Zvonimir Deranja s postignutih 66 pogodaka, a zanimljivo treći pogodak u Kranjčevićevoj bio mu je i jubilarni pedeseti prvenstveni u dresu Hajduka.

Što se tiče HNL-a, Caktaš je sa svojih 50 pogodaka na visokom trećem mjestu najboljih Hajdukovih strijelaca. Ispred njega su samo Zvonimir Deranja s 53 pogotka te Tomislav Erceg s 81. Jedino njih trojica u dresu Bijelih uspjela su prijeći brojku od 50 postignutih golova u HNL-u.

Mijo je ove godine postigao ukupno 19 pogodaka, od čega je 17 zabio u prvenstvenim utakmicama, a još dva dodao je u susretima kvalifikacija za Europsku ligu, pri tom je podijelio i šest asistencija. Ukupno je u ovoj sezoni u prvenstvu odigrao 2254 što znači da je postizao pogodak svakih 132,5 minuta. 

Zanimljiv je podatak da se u ovom trenutku Hajdukova “desetka” nalazi na visokom drugom mjestu po broju pogodaka koje su postigli veznjaci u Europi. 

Caktaš je za Hajduk debitirao 25. veljače 2012. godine protiv Istre 1961 na Poljudu pod trenerom Krasimirom Balakovom u dobi s navršenih 19 godina i 293 dana. Prvi pogodak postigao je u pobjedi Hajduka (3:0) protiv Rijeke na Kantridi. Najviše golova zabio je upravo u ovoj sezoni pod trenerom Sinišom Oreščaninom (14), zatim pod Igorom Tudorom i Damirom Burićem (13) te pod vodstvom Miše Krstičevića (11)...

Mijinih 50 prvenstvenih pogodaka po suparnicima:

8 - Rudeš

7 - Rijeka

5 - Osijek, Inter-Zaprešić

4 - Dinamo, Istra 1961, Zagreb, Zadar, Cibalia

2 - Lokomotiva, Split

1 - Slaven Belupo

Za Hajduk je skupio ukupno 181 nastup.

17/5/2019 - 09:24 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr