Mobile menu
Caktaš preuzeo drugo mjesto vječne ljestvice strijelaca...

Caktaš preuzeo drugo mjesto vječne ljestvice strijelaca...

 
6/8/2019 - 09:30 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Veznjak Hajduka Mijo Caktaš u novoj sezoni nastavlja sa svojom dobrom napadačkom formom započetoj u proljetnom dijelu protekle sezone. Najbolji strijelac HT prve lige u sezoni 2018/2019. primio je uoči susreta sa Zagrepčanima nagradu za postignuti učinak na prvoligaškim travnjacima (19 zgoditaka), a zasluženi trofej potvrdio je i golom za vodstvo u 41. minuti susreta na asistenciju Samuela Eduoka.

Golom protiv Lokomotive preskočio je legendarnog Popaja, Zvonimira Deranju na drugom mjestu ljestvice najboljih Hajdukovih strijelaca u HNL-u. Postigao je Mijo ukupno 54 zgoditka, a ispred njega je ostao Tomislav Erceg s 81 golom u prvenstvenim susretima.

Do ostvarenog učinka došao je u 45 utakmica u kojima je bio strijelac. Tresao je 27-godišnji veznjak mrežu 13 klubova, najviše puta Rudešu (osam golova). Zgoditak manje postigao je Rijeci, dok je pet puta zabijao Dinamu, Istri 1961, Osijeku i Interu. U domaćim dvobojima pogotke je postigao u 32 navrata, dok je na gostujućim terenima 22 puta matirao protivničke vratare.

U ovoj sezoni Caktaš je nakon tri kola na dva postignuta gola, osim Lokomotivi zabio je u prošlom kolu i novom prvoligašu Varaždinu...

6/8/2019 - 09:30 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr