Mobile menu
Budimir, Jenjić i Sentić o pobjedi nad Dinamom

Budimir, Jenjić i Sentić o pobjedi nad Dinamom

 
16/12/2019 - 11:37 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

Hajdukovi juniori pobijedili su u zaostaloj utakmici 7. kola 1. HNL Dinamo s 1:0 i osvojili jesenski naslov. Momčad trenera Marijana Budimira tako je na najbolji mogući način završila polusezonu s 11 pobjeda dva remija i jednim porazom, uz razliku pogodaka 46:12.

- Sretan sam zbog pobjede, ovo je najljepši mogući završetak polusezone. Pobjeda protiv najvećeg rivala s kojom ćemo prezimiti na prvom mjestu ljestvice. Čestitao bih igračima jedne i druge momčadi na odličnoj utakmici s dosta tempa, ali i taktičkog nadmudrivanja. Bili smo spremni na sve što ova utakmica može donijeti, a pobjeda je tim vrijednija zbog činjenice da je Dinamo doveo čak osam igrača iz utakmice s Manchester Cityjem od prije tri dana, što inače nemaju običaj. 


Vidi se da su i oni dobro proučili našu igru, pa je sasvim sigurno i gledateljima bilo zanimljivo pratiti taktičku borbu i sučeljavanje velikog broja kvalitetnih igrača na terenu. Mislim da je naša pobjeda zaslužena, a posebno sam sretan zbog igrača koji su utakmicu željno iščekivali. Pune tribine pomoćnog stadiona, pobjeda i slavlje s navijačima, to je nagrada i naplata za sav njihov trud i odricanja. Na njima i svima nama je da to uskoro ponove na glavnom stadionu i za prvu momčad Hajduka.

Kapetan Bijelih Karlo Sentić istaknuo se s nekoliko odličnih intervencija, pogotovo u drugom poluvremenu. 

- Utakmica je bila odlična, pravi derbi dvije najbolje momčadi. Prvo poluvrijeme smo kontrolirali i bili dosta bolja momčad, a drugo smo se malo povukli. No, zasluženo smo pobijedili i postali jesenski prvaci. Naš cilj je Liga prvaka i dat ćemo sve od sebe da ga ostvarimo.  


Utakmicu je odlučio pogodak Bruna Jenjića s bijele točke u  44. minuti. Bijela desetka je smireno odmjerenim šutem pogodila donji lijevi kut.

- Hvala publici koja je napunila gledalište, čestitke mojim igračima i stručnom stožeru. Odigrali smo odličnu utakmicu protiv kvalitetnog protivnika i zasluženo pobijedili, onaj osjećaj nakon zadnjeg sučevog zvižduka je nešto zaista posebno.  Iza nas je uspješna polusezona, prvi smo na ljestvici, a imamo i najbolje strijelce.

16/12/2019 - 11:37 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr