Mobile menu
Brojni treneri prisustvovali edukaciji u sklopu programa ''Klub partner''

Brojni treneri prisustvovali edukaciji u sklopu programa ''Klub partner''

 
2/3/2020 - 11:40 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Edukacija trenera na PoljuduEdukacija trenera na PoljuduEdukacija trenera na PoljuduEdukacija trenera na PoljuduEdukacija trenera na Poljudu
Edukacija trenera na Poljudu

U nedjelju se u kinodvorani na Poljudu održala druga ovosezonska edukacija trenera u sklopu programa KLUB PARTNER, a nazočno je bilo preko 70 trenera iz regije.

U prvom djelu edukacije Doris Matošić, psihologinja Akademije HNK Hajduk ''Luka Kaliterna'' je prezentirala temu "Sport i mentalno zdravlje". Vrijedi napomenuti da su prisutne bile majka i sestra nedavno tragično preminulog bivšeg igrača Hajduka Ive Valentina Tomaša. Sestra, Marina Mašanović je najavila nazočnima osnivanje udruge koja će pomagati mladim sportašima u nošenju s pritiskom vrhunskog sporta i odrastanja. Kroz udrugu će mladi sportaši moći dobiti podršku u vidu sportskog psihologa za potrebe amaterskih klubova koje nemaju financijsku mogućnost pristupa istim.

Ante Rađa, voditelj Otvorene škole i sport science sektora Akademije HNK Hajduk ''Luka Kaliterna'' je prezentirao rezultate testiranja igrača Hajdukove Akademije s naglaskom na efekt relativne dobi i problematike biološke dobi u razvojnom procesu.

Treneri su nakon su imali priliku gledati utakmicu Hajduka II i NK Croatia Zmijavci, nakon koje je prezentaciju metodologije rada akademije Zaglebie Lubin predstavio tehnički direktor Witold Lis. Odmah potom, koordinator vratara Hajduka Zlatko Runje je govorio o filozofiji rada s vratarima u Akademiji i prikazao zanimljive smjernice za integraciju vratara u timski proces treninga. 

U završnom dijelu dana, treneri Mario Despotović (Hajduk II) i Krešimir Režić (NK Croatia Zmijavci) su analizirali utakmicu te prikazali periodizaciju treninga za tjedan koji je prethodio utakmici.

- Izrazito mi je drago što se nakon prve edukacije na kojoj je prisustvovalo 20-ak trenera, ovaj put odazvao tri puta veći broj njih. Akademija HNK Hajduk ''Luka Kaliterna'', kao što joj sami naziv kaže, nema za cilj razvijati isključivo igrače već snosi odgovornost da bude otvorena i dijeli znanje te razvija struku u ovoj regiji. Posebno mi je drago što smo, nakon jedne jako dobre i kvalitetne utakmice 2. HNL na teškom travnjaku, uspjeli organizirati oba trenera da prikažu detaljnu analizu pripreme za utakmicu i razloge taktičkih poteza koje su potezali tokom utakmice. Mario s jedne strane primarno u ulozi razvojnog trenera koji mora pripremiti mlade igrače za prvu momčad, a s druge strane Krešo kao trener koji primarno za cilj ima timski rezultat u specifičnim uvjetima jednog fenomenalnog projekta u Zmijavcima. Despotović i Režić su se svojim promišljanjima i sustavnim radom pokazali kao izvrstan primjer mladih trenera s potencijalom za rad u prvoj ligi i pozitivna budućnost trenerske struke u Hrvatskoj. - poručio je Andro Fistonić, zamjenik voditelja Akademije HNK Hajduk ''Luka Kaliterna''.

2/3/2020 - 11:40 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr