Mobile menu
Boro Primorac: Apsurdna je odluka HNS-a, moraju se zapitati kakvu poruku šalju djeci

Boro Primorac: Apsurdna je odluka HNS-a, moraju se zapitati kakvu poruku šalju djeci

 
23/7/2020 - 18:03 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Voditelj Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna" Boro Primorac osvrnuo se na današnju odluku Izvršnog odbora HNS-a prema kojoj će hrvatski predstavnik u juniorskoj ligi prvaka biti momčad Dinama unatoč činjenici da je u trenutku obustave Prve HNL za juniore Hajduk bio na prvom mjestu. 

- S obzirom na dosadašnju praksu Hrvatskog nogometnog saveza, drukčiju odluku nismo ni očekivali. Prvi put kada se ova tema pojavila u javnosti jasno smo zauzeli stav da će svaka administrativna odluka biti nepravedna prema jednom od sudionika. Smatrali smo da je najpravednije rješenje odigravanje majstorice kako bi mladi igrači obiju momčadi dobili priliku da na zelenom terenu, a ne za zelenim stolom, odluče o juniorskom prvaku Hrvatske za ovu sezonu. Ova apsurdna odluka Hrvatskog nogometnog saveza sigurno ne šalje poruku pravednosti prema djeci koja su tijekom cijele sezone marljivo trenirala i zaslužno se nalazila na vrhu prvenstvene tablice u trenutku obustave natjecanja. Bez obzira na tu činjenicu i na druge argumente koji idu u prilog Hajduku, kao sportaši nismo u niti jednom trenutku tražili niti željeli da nas se administrativnom odlukom proglasi prvacima ili da mi budemo ti koji će igrati juniorsku ligu prvaka. HNK Hajduk će se žaliti na donesenu odluku te ćemo iskoristiti sva pravna sredstva koja nam stoje na raspolaganju kako bi zaštitili našu djecu, trenere i sam Klub - osvrnuo se Boro Primorac na navedenu odluku. 

Hajduk se u trenutku obustave prvenstva Prve HNL za juniore nalazio na prvom mjestu s utakmicom više i dva boda više od Dinama. Hajdukovi juniori osvojili su i jesenski naslov prvaka, u jedinom direktnom srazu ove sezone svladali su Dinamo rezultatom 1:0 te su u ukupnom zbroju imali za 11 pogodaka bolju gol razliku od drugoplasiranog Dinama. 

23/7/2020 - 18:03 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr