Mobile menu
Bili tići: Hajduku Kup Dalmacije

Bili tići: Hajduku Kup Dalmacije

 
25/11/2009 - 14:00 sati
Akademija

Kadeti Hajduka su pobjedivši Šibenik rezultatom 4:1 osvojili Kup Dalmacije i plasirali su se na završni turnir Kupa Hrvatske. Do uvjerljive pobjede došli su zahvaljujući pogocima Livaje (50., te u 65. minuti iz penala) i Jelavića (56. i 75.minuta), ali tijek utakmice nije nudio lagan rasplet. Naime, Šibenčani su poveli u 41. minuti, a obzirom da su prvu utakmicu pobijedili 1:0 hajdukovci su morali zapeti iz petnih žila kako bi došli do trofeja. Uspjeli su i trener Ante Šećer je sijao od sreće:

- Čestitam mojim igračima, stvarno su odigrali hrabro, borbeno i kvalitetno. Nije ih pokolebalo vodstvo Šibenika i ponosan sam na njih kao i na ovaj trofej. 

Hajduk je nastupio u ovoms sastavu:
Opačak, Barišić, Bašić, Vladović (od 73. Franić), Peričić (od 56. Dodig), Arapović, Medak (od 41. Jelavić), Runje ( od 41. Tomaš), Livaja, Grčić, Tomičić
--------------------------------------

Slavili su i juniori Hajduka, ali su do trofeja u revanšu na Poljudu protiv Zadra došli teže nego se prognoziralo. Naime, Ledrić je izjednačio doslovno u posljednjoj sekundi i taj remi 1:1 je donio veliko slavlje hajdukovcima. Da podsjetimo, Hajduk je u prvoj utakmici na gostovanju porazio Zadra 1:0.

Trener Saša Glavaš je nakon utakmice kazao:

- Bilo je teško, ali smo bili hrabri. Previše smo toga promašili u obje utakmice i bilo me strah da nam se to ne vrati. Zadar je dobra momčad i mi smo se pripremili na tešku utakmicu, makar smo pobijedili u prvoj utakmici u Zadru.

Hajduk je igrao u ovom sastavu:
Čubrić (od 46. Samardžić), Boljat, Bekavac, Čerina, Čagalj, Vuković (od 46. Bradarić), Zulim (od 46. Pešić), Caktaš, Lendrić, Andrijašević, Čavar (od 46. Vukčević)

25/11/2009 - 14:00 sati
Akademija