Mobile menu
Bijelima tri prva i jedno drugo mjesto na Dalmatinko Cupu 22.

Bijelima tri prva i jedno drugo mjesto na Dalmatinko Cupu 22.

 
5/6/2022 - 21:20 sati
Akademija
Foto: Hajduk.hr

Na tradicionalnom Dalmatinko Cupu koji je održan u Splitu, Solinu, Kaštelima i Trogiru, pet selekcija Akademije HNK Hajduk – Luka Kaliterna osvojilo je tri prva i jedno drugo mjesto.



Najuvjerljiviji su bili najmlađi – mlađi početnici II trenera Josipa
Vardića koji su nakon totalne dominacije u skupini do pobjedničkog pokala došli s tri visoke pobjede – NK Spalato 12:0, NK Solin 9:1 i Zaglebie 12:1.

Drugi sastav početnika II koji je vodio Stjepan Krešić  također je uvjerljivo došao do prvog mjesta sa samo dva primljena pogotka. Nakon uvjerljivog prolaska skupine Bijeli su pobijedili Željezničar s 5:1, potom Zadar s 3:0, a ulazak u finale izborili su trijumfom protiv Š.N. Maksimir s 4:0. U finalu je Hajduk pobijedio Domžale 2 s 3:0.  


Do trofeja su stigli i Hajdukovi mlađi pioniri II. Momčad trenera Roka Španjića nakon uvjerljivog prolaska skupine je pobijedila Šibenik s 4:0, a potom plasman u finale osigurala boljim izvođenjem kaznenih udaraca protiv Solina. U finalu je Hajduk bio bolji od Olimpije i pobijedio s 2:0.

Mlađi pioniri pod vodstvom trenera Roka Kurtovića osvojili su drugo mjesto. U skupini su ostvarili tri uvjerljive pobjede uz gol razliku 16:0. Do finala su došli pobjedama protiv F.K. Spartak (1:0), Domžala (boljim izvođenjem kaznenih udaraca) i Shakhtara (1:0). S identičnih 1:0, Bijeli su u finalu poraženi od Dinama.

Pioniri II pod vodstvom trenera Marka Sičića prošli su skupinu te su u četvrtfinalu nakon izvođenja kaznenih udaraca eliminirani od Domžala.

5/6/2022 - 21:20 sati
Akademija
Foto: Hajduk.hr