Mobile menu

Bijeli trenirali na stadionu Dinama

 
28/7/2010 - 21:43 sati
Prva momčad
Hajdukovci na putu za BukureštHajdukovci na putu za BukureštHajdukovci na putu za BukureštHajdukovci na putu za BukureštHajdukovci na putu za BukureštHajdukovci na putu za BukureštHajdukovci na putu za BukureštHajdukovci na putu za Bukurešt
Hajdukovci na putu za Bukurešt

Iz Bukurešta: Ante Bilić

Odradili su nogometaši Hajduka 50-ak minuta treninga uoči prve utakmice trećeg pretkola Europske lige. Pratilo je trening na stadionu Dinama ukupno 20-ak novinara, splitskih i rumunjskih, na tribinama su bile i kamere domaćih TV-kuća.

Iznimno zanimljiv je, sudeći prema ovome što vidimo u Bukureštu, Rumunjima Hajduk. Raspitivaju se kolege već sada (ponajviše) o uzvratnoj utakmici, malo tko spominje ovu prvu. Dobro su upoznati s činjenicom da je Hajduku Dinamo i ime najvećeg rivala u Hrvatskoj. Idu toliko daleko da čak i doslovno smatraju kako je nepoželjno ime njihova kluba spominjati u nazočnosti hajdukovaca.

- Naš ćemo klub tijekom ova dva dana zvati samo Bukurešt - govorio nam je s osmijehom jedan od rumunjskih novinara tijekom službenog treninga. I ponovio to u nekoliko navrata.

Ma nije to baš tako, pokušavali smo objasniti, no nije išlo. Najavljuju dolazak 20-ak svojih novinara za uzvrat u Splitu, dive se Poljudu već prema prvim dojmovima s fotografija. Činjenica je da su hajdukovci izvrsno primljeni u glavnom gradu Rumunjske, domaćini se trude biti iznimno ljubazni. Ipak, sve to će biti vrlo malo važno kad Englez Lee Probert u 20 sati (21 sat po rumunjskom vremenu) označi početak utakmice.

Inače, u Bukureštu vas tijekom dana grije ugodnih 20-ak stupnjeva, noćna se temperatura zraka spusti i ispod 15... Rumunjski novinari prognoziraju da će na tribinama u četvrtak od 21 sat biti između 5 i 10 tisuća gledatelja.

Sve najzanimljivije iz Hajdukova tabora u Bukureštu pratite na portalu hajduk.hr!

28/7/2010 - 21:43 sati
Prva momčad