Mobile menu
Benković i Pedić uoči gradskog derbija (VIDEO)

Benković i Pedić uoči gradskog derbija (VIDEO)

 
28/9/2023 - 08:17 sati
ŽNK Hajduk
Foto: hajduk.hr

Ovog vikenda, nakon reprezentativne pauze, slijedi nastavak prvenstvenih obveza za momčad trenerice Tamare Benković. Bijele u ponedjeljak u četvrtom prvenstvenom kolu dočekuju ŽNK Split. Dvoboj je to dvije vodeće ekipe na ljestvici. Hajdučice u ovaj susret ulaze nakon pobjeda nad Međimurjem i Goricom, dok je Split u prošlom kolu minimalno slavio protiv Dinama.

- Atmosfera u ekipi je odlična, s nestrpljenjem iščekujemo gradski derbi nakon dvije vezane pobjede. Posebno veseli način na koji su iste ostvarene. Tri igračice su bile u mladoj reprezentaciji dok je Janja Čanjevac još uvijek odsutna zbog reprezentativnih obveza, no dovoljno smo široki da se kvalitetno pripremimo za ovu utakmicu. Split je možda blagi favorit u ovoj utakmici ali učinit ćemo sve da zadržimo tri boda na Poljudu. Prošli tjedan nam se priključila Treva Aycock, nova napadačica koja se idealno uklopila u ekipu i bit će na dispoziciji za nadolazeći susret. Igračice Splita posjeduju visoku individualnu kvalitetu, ključ će biti u posjedu i reposjedu te brzom protoku lopte. To su segmenti na kojima najviše radimo ovaj tjedan - reći će trenerica Benković.

Jedan od najjačih aduta Benković u derbiju bit će Tea Pedić, bivša igračica Splita.

- Spremna sam za sve napore, odradili smo teške pripreme. Dobro ćemo analizirati protivnika kojeg već poznajemo, iako su obje ekipe podosta promijenjene u odnosu na prošle sezone. Igrala sam u Splitu, iz te ekipe ostalo je par jako kvalitetnih igračica ali imamo svoje šanse za pozitivan rezultat. Najveća opasnost prijeti od njihove kapetanice ali spremamo se za cijelu ekipu a ne za pojedince. Po meni šanse su podjednake i čeka nas zanimljiva utakmica. Ovim putem pozivam sve navijače da nas podrže u što većem broju - kazala je obrambena igračica Bijelih uoči utakmice koja je na rasporedu u ponedjeljak u 15.50 sati.

Cijeli uvod u gradski derbi pgledajte na HDTV .

28/9/2023 - 08:17 sati
ŽNK Hajduk
Foto: hajduk.hr