Mobile menu
Balakov je podigao kvalitetu 6-7 igrača

Balakov je podigao kvalitetu 6-7 igrača

 
19/10/2011 - 08:26 sati
Prva momčad

Drago Gabrić je sve bliže potpunom povratku na zeleni travnjak nakon što je u svibnju ove godine doživio tešku prometnu nesreću. Gabrić je oduvijek poznat kao veliki borac, a njegov oporavak i želja za povratkom u nogometne vode su gotovo nevjerojatni. Već sada, nekoliko mjeseci nakon nesreće, Drago je na pragu Hajdukove prve momčadi. U emisiji "Istinom do gola" novinara Zdravka Reića koja se prikazuje na Sportskoj televiziji, Hajdučko srce progovorilo je o svojim budućim ciljevima, odnosima sa svojim bivšim klubom Trabzonsporom, te o predstojećem dvoboju Hrvatske i Turske.

- Nakon što sam se probudio iz kome i počeo lagano trenirati, kontaktirao me trener Trabzonspora. Rekao mi je da mogu doći na trening kada budem spreman za povratak. Nakon toga po turskim medijima se počelo pisati kako moj klub raskida ugovor sa mnom, a onda su mi poslali mail u kojem su potvrdili raskid. Normalno da me to sve šokiralo i odlučio sam ih tužiti. Tražim 2,1 milijun eura, oni vjerojatno misle da će dobiti parnicu pa nisu ponudili ni nagodbu - priča Gabrić.

Bez obzira na to sada je najviše posvećen Hajduku i treninzima. Grčevito se borio za sve što je postigao u karijeri, a siguran je da će se izboriti za mjesto u prvoj momčadi Hajduka. Za svoju nogometnu karijeru posebne zasluge pridaje trenerima Miši, Vučeviću i Vuliću. Za novog trenera Krasimira Balakova isto tako ima samo riječi hvale.

- Balakov je veliki profesionalac, dosta je studiozan. Primjerice, svaki tjedan u kinodvorani gledamo utakmicu koju smo odigrali i tražimo pogreške. Ja se nadam da će se Balakov zadržati što dulje u Hajduku, smjene trenera nam nisu donijele ništa dobro. On je podigao individualnu kvalitetu 6-7 igrača barem za 30 posto. Meni preostaje boriti se za mjesto, u životu mi je uvijek bila borba, nigdje ne piše da ja moram igrati - kaže Drago.

U Turskoj je proveo dvije godine pa se može reći da je dobar poznavatelj tamošnjih nogometnih prilika. Osvrnuo se i na predstojeći ogled Hrvatske i Turske. Najveću prednost Turaka vidi u njihovom fanatizmu i navijačima.
- Mislim da će se utakmica igrati u Bursi, tamo su navijači jako blizu terenu, kao BiH u Zenici i cijelo vrijeme rade pritisak na gostujuću momčad. Reprezentacija Turske ima mnogo iskusnih igrača i nekoliko vrlo opasnih pojedinaca. Taj njihov fanatizam je najopasniji. Mislim da su šanse za prolaz 60:40 u našu korist, vjerujem da ćemo se plasirati na Europsko prvenstvo - zaključio je Gabrić.







preneseno s dalmacijanews.com
 

19/10/2011 - 08:26 sati
Prva momčad