Mobile menu
Apostolski nuncij Svete Stolice u Berlinu mons. Nikola Eterović posjetio Hajduk

Apostolski nuncij Svete Stolice u Berlinu mons. Nikola Eterović posjetio Hajduk

 
24/7/2020 - 20:35 sati
Klub
Autor: Jurica Gizdić
Foto: Miro Gabela / HNK Hajduk
Posjet apostolskog nuncija mons. Nikole Eterovića HajdukuPosjet apostolskog nuncija mons. Nikole Eterovića HajdukuPosjet apostolskog nuncija mons. Nikole Eterovića HajdukuPosjet apostolskog nuncija mons. Nikole Eterovića HajdukuPosjet apostolskog nuncija mons. Nikole Eterovića HajdukuPosjet apostolskog nuncija mons. Nikole Eterovića HajdukuPosjet apostolskog nuncija mons. Nikole Eterovića Hajduku
Posjet apostolskog nuncija mons. Nikole Eterovića Hajduku

Petak, 24. srpnja 2020. bit će zasigurno jedan od onih dana u klupskoj povijesti koji će se pamtiti. Naime, danas je apostolski nuncij Svete Stolice u Njemačkoj sa sjedištem u Berlinu nadbiskup Nikola Eterović posjetio Hajduk. 

Podsjetimo, ove se godine navršilo 25 godina otkako je Sveti otac, a danas svetac Ivan Pavao Drugi prvi put već sada daleke 1995. primio HNK Hajduk, a za što je svakako najzaslužniji današnji Hajdukov gost hajdukovac i Bračanin iz Puščića mons. Nikola Eterović. 

Današnjim službenim prijemom za mons. Eterovića u klupskim prostorijama službeni Hajduk želio je još jednom zahvaliti nadbiskupu Eteroviću na zauzetosti da njegova svetost Ivan Pavao Drugi primi Hajduka, što je i učinio prvi puta, kako smo naveli 1995., a potom i 2003. 

Službeni domaćin mons. Eteroviću bio je predsjednik Skupštine kluba Vinko Radovani, uz člana Nadzornog odbora Nina Martinića i predsjednika Uprave Marina Brbića. U ugodnom razgovoru mons. Eterović sjetio se povijesnih dana kada se Hajduk našao s Ivanom Pavlom Drugim, a tom prigodom predsjednik Skupštine Radovani nakon što mu je stavio šal Hajduka oko vrata, mu je uz ostale poklone uručio fotografiju s prvog prijema Hajduka sa Svetim ocem Ivanom Pavlom Drugim 1995., na kojoj je i sam mons. Eterović.

Mons. Eterović razgledao je klupske trofejne salone gdje je bio impresioniran klupskom poviješću, potom se uputio kroz klupske prostorije do svečane lože, iz koje se spustio na igralište, a potom se prije odlaska pomolio u klupskoj kapelici, za sve preminule navijače, nogometaše, trenere, djelatnike i dužnosnike koji su preminuli od osnutka Kluba.  Na kraju istaknimo da smo ostali zatečeni koliko mons. Eterović poznaju Hajdukovu povijest, a i prati aktualna zbivanja, naravno kao “pravi hajdukovac”. 

24/7/2020 - 20:35 sati
Klub
Autor: Jurica Gizdić
Foto: Miro Gabela / HNK Hajduk