Mobile menu
Antonelin intervju sa Sinjskim dijamantom

Antonelin intervju sa Sinjskim dijamantom

 
11/2/2011 - 21:29 sati
Živio Hajduk!

Poštovani,
nakon posjeta Hajduku i intervjua s Antom Vukušićem šaljem Vam materijale koje sam pripremila povodom stote godišnjice Hajduka.

Inače navijam za Hajduk i pratim nogomet pa bi mi bilo drago da ih objavite na portalu Hajduka.

Pozdrav,
Antonela Bašić 1.d
Treća gimnazija Split

--------

INTERVJU S ANTOM VUKUŠIĆEM


JA: Možeš li nam ukratko ispričati kada si se počeo baviti nogometom i gdje si igrao dok nisi došao u Hajduk?
ANTE: Počeo sam trenirati kad mi je bilo 10 godina. Prve sam poteze napravio u sinjskom Junaku, a sa 16 godina došao sam Hajduk. Nakon dolaska u Hajduk, pola godine sam igrao za kadete i pola godine za juniore i nakon toga sam postao prvotimac.

JA: Vjerojatno si i prije nego što si se počeo profesionalno baviti nogometom, bio vjerni navijač Hajduka. Kakav je osjećaj bio doći na probu u klub za koji navijaš, koji je najveći na ovom području, znajući da imaš priliku postati član tako velikog kluba?
ANTE: Prije nego što sam došao u Hajduk s prijateljima sam često išao na utakmice Hajduka. Kad sam došao na probu bio sam svjestan da sam u prilici da mi se ispuni san svakog Dalmatinca, da zaigram za Hajduk, ali bio sam opušten i uspio sam.

JA: Iako ti je tek 19 godina, u izvrsnoj si formi. Proigrao si dok je Špaco bio za kormilom Hajduka. Nazabijao si se i trenutno si 1. strijelac Hajduka i HNL-a. Je li ti u planu da postaneš najmlađi strijelac HNL-a u povijesti?
ANTE: Pa u planu mi je i nadam se da me nitko neće prestići. Želim ući u povijest i postati najbolji strijelac, radi sebe, ali i zbog Hajduka koji nije imao najboljeg strijelca od 1992.

JA: Spominju se mnogi europski klubovi koji su zainteresirani za „sinjskog dijamanta“, među kojima su Sevilla, Deportivo, Arsenal. Što misliš o tome?
ANTE: Drago mi je čuti da se tako veliki klubovi zanimaju za mene, ali što se mene tiče ostao bi u Hajduku cijeli život jer mi je stvarno dobro i ispunila mi se želja da igram na Poljudu.

JA: Da ti se pruži prilika da biraš, u koji bi klub otišao i tko ti je uzor?
ANTE: Da mi se pruži prilika otišao bih u što bolji klub. Zasigurno ne bi otišao u neki klub koji nije u utrci za nastup u Ligi prvaka ili Europskoj ligi. Najradije bih otišao u jedan od klubova Liga 5. A uzor mi je David Villa iz Barcelone.

JA: Koja ti je utakmica najdraža u karijeri?
ANTE: Utakmica protiv Anderlechta kada sam zabio gol u 95. minuti.

JA: Koji ti je životni san?
ANTE: Životni san mi se već ispunio, a to je da postanem nogometaš. Sada želim samo zdravlje i dobar život.

JA: Hajduk je trenutno u zaostatku za Dinamom 5 bodova, Nada umire posljednja i još se nadamo da je ta razlika dostižna i da će kao poklon navijačima stići titula prvaka. Ti najbolje poznaješ situaciju u klubu i što ti se čini je li to moguće bez pojačanja u zimskom prijelaznom roku, jer ipak je jedan od najboljih, Senijad Ibričić napustio Hajduk?
ANTE: Imamo dosta dobrih igrača i sve je moguće. Dolazimo Dinamu u goste na Maksimir i ako ih gore pobijedimo bit ćemo na -2 za njima. A poslije toga nadat ćemo se i čekati Dinamov kiks.

JA: Kakvi su odnosi među igračima, iskazuju li želju za ostankom ili odlaskom iz Hajduka?
ANTE: Odnosi su odlični, ali o ostancima i odlascima ne pričamo puno. Oni koji imaju veliku minutažu zadovoljni su i sigurno žele ostati, a oni koji ne igraju puno, nameću se na treninzima i nadaju se da će dobiti svoju priliku.

JA: Planiraš li se nakon završetka eventualno inozemne karijere vratiti među Bile i svoju karijeru završiti na Poljudu?
ANTE: Da, svoju karijeru planiram završiti na Poljudu, ali isto tako bih želio odigrati i jednu utakmicu za klub u kojem sam započeo karijeru, za sinjskog Junaka.

JA: I što bi za kraj poručio navijačima?
ANTE: Želim im poručiti da nam i dalje ostanu vjerni i da budu uz nas kao i dosad, a mi ćemo im to vratiti svojim trudom, zalaganjem i naravno pobjedama.

Antonela Bašić, 1.d



 

11/2/2011 - 21:29 sati
Živio Hajduk!