Mobile menu

Andrić: Štrajk Karlovca nam neće pomoći...

 
30/9/2011 - 16:48 sati
Prva momčad

Hajduk je uplovio u mirne vode, nekoliko dobrih rezultata omogućilo je Bijelima period bez velikih stresova. U nedjelju ih od 18 sati čeka gostovanje u Karlovcu, čiji su igrači ovog tjedna štrajkali.
- To što se događa Karlovcu nama ništa ne znači, jer će sigurno utakmicu protiv nas shvatiti maksimalno ozbiljno i bit će sto posto spremni. Moramo ih shvatiti maksimalno ozbiljno i nastaviti seriju pobjeda - kaže Hajdukov kapetan Srđan Andrić.

Hajduk opet nema pravo na kiks, kako se Dinamova prednost ne bi dodatno povećala. Pritisak?
- Pritisak je u Hajduku uvijek, bez obzira kakva situacija bila na ljestvici. Hajduk je takav klub koji uvijek traži pobjedu bez obzira s kim se igra, ništa to nije novo.

Koja je tajna dobrih igara i rezultata Bijelih u rujnu?
- Nema tajne, poklopile su se neke stvari i sve ide onako kako bi trebalo ići. Dobro radimo, dobro izgledamo. Trener Balakov ima korektan odnos prema nama igračima i normalno je da to igrači cijene.

Pogled prema Dinamu je neminovan, Hajduk uvijek gleda prema gore. Ima li Hajduk uopće šansu protiv Dinama ove sezone?
- Mi moramo vjerovati u to da imamo šansu, bez obzira kakav je Dinamo. Mi moramo pobjeđivati, osvajati bodove, to je jedino što možemo, a to što će oni napraviti na to ne možemo utjecati. Oni su zadnjih godina pokazali da su najbolji u Hrvatskoj, ali mi moramo vjerovati da ih možemo preskočiti.

Ni Ljubo Milićević ne misli da će karlovački problemi išta olakšati posao Hajduku u nedjelju. Dapače. - To što oni imaju probleme može ih dodatno povezati i motivirati. Ne smijemo misliti da će nam zbog toga biti išta lakše.

Kakva su vaša iskustva s financijskim problemima klubova izvan Hrvatske?
- Zna se dogoditi svugdje da plaće kasne, zbog toga se u mom klubu u Australiji prošle sezone promijenila cijela uprava. Nije to samo hrvatski problem.

Australski Hrvat brzo se profilirao u prvog zamjenika Hajdukova kapetana Andrića.
- Srđan je naš gazda, vidi se jako dobro koliko nam nedostaje kao igrač i kao osoba kad nije na terenu. Hajduk je brand, ali i Andrić je toliko godina u Hajduku da je i on postao brand. Meni je čast što sam njegov zamjenik.

30/9/2011 - 16:48 sati
Prva momčad