Mobile menu

Anas i Ante: Proslavimo rođendan Torcide!

 
29/10/2011 - 10:30 sati
Prva momčad

Anas Sharbini i Ante Vukušić, udarni tandem Hajduka bio je domaćin "sedmoj sili" u press-salonu u Poljuda, taman su stigli da prokomentiraju ishod ždrijeba četvrtfinala Kupa. Nije baš Europska liga, da čekamo da se Hajduku u skupinu poslože AEK, Anderlecht i Zenit, ali je i četvrtfinale domaćeg kupa bilo dovoljno intrigantno da ispuni "prijepodne jednog hajdukovca".

Zagreb, prva u Splitu javio je glasnogovornik Ante Bilić. Barem da taj Bilić pozove Anasa i Vuku, kad ih već Slaven zaobilazi...

Vukušić je želio Dinamo:

- Jesam, da ih odmah eliminiramo! - priznao je Ante, "sinjski dijamante".

- Tražio sam Dinamo da iskoristimo njihovu lošu formu i olakšamo sebi na proljeće put do trofeja. No, ni Zagreb nije slab izbor, izbjegli smo teška gostovanja i putovanja u Slavoniju, za nijansu je lakše igrati protiv Zagreba, makar moramo biti maksimalno koncentrirani - Vukušić "o koncentraciji" rabi izraze svoga trenera Krasimira Balakova. Očito su i njemu duboko usađeni u podsvijest "koncentracija i ozbiljnost".

A što nam kaže Anas Sharbini?

- Nadao sam se Rijeci, ali mi se i Zagreb čini kao dobro rješenje. Bilo je težih protivnika, kad već nismo izvukli drugoligaše... Najvažnije je da ne putujemo daleko, u Slavoniju na primjer, a protiv Zagreba prilika je i Split osvetiti - prisjetio se Anas Hajdukova mlađeg brata i najbližeg susjeda.

Obojica ne misle da je kup jedina šansa Hajduka da dođe do trofeja, kao prije dvije godine. Žele vjerovati da u prvenstvu postoji realna šansa i da dobra forma Hajduka može i mora potrajati. Baš kao što Dinama čeka niz teških gostovanja.

- Situacija je odlična, pobjeđujemo, momčad igra dobro, ja igram dobro... Neka se tako nastavi, sad imamo dvije utakmice kući, a Dinamo ima teži raspored, igra Ligu prvaka, bit će mu teško u Istri, još teže protiv Splita. Lijepo je razdoblje iza nas, a vjerujem još ljepše ispred nas – govori Anas.

U čemu je tajna njegova preporoda, pitamo Anasa već po tko zna koji put, a za mlađeg Sharbinija nema dvojbe:

- Trenira me najbolji trener u mojoj karijeri! Svi su podjednaki bili dosad, u malim razlikama, ali sadašnji trener je najbolji!

Balakovu svi komplimenti:

- On je drukčiji od svih, trener je ključ svih naših uspjeha!

U hvalospjeve i krasne riječi Krasimiru upustio se i Vukušić:

- Prije smo znali igrati opušteno koliko god nam i raniji treneri tražili maksimalnu koncentraciju. Balakov nas zna motivirati, držati tenziju, sad svaku igramo kao da je zadnja - kaže Vukušić i dodaje kako mu nije smetalo poslije ozljede što ga trener nije odmah ubacivao u sastav.

Hm, u Karlovcu je bio pričuva, Lendrić u prvih jedanaest, ali Vukušiću nije smetalo. Više je smetalo predsjedniku Malešu, ali nećemo opet o tome. Balakovu se sigurno štucalo koliko su ga hvalili na pressici.

- Nije mi smetalo jer mi je objasnio da me polako vraća u utakmice, da polako steknem formu i samopouzdanje. Trener ne gleda ni tko si, ni što si, nego samo u kakvoj si formi. Sad sam, kažete, u seriji golova. Nije teško kad igra ekipa, dajem i ja lakše golove, posebno kad je Anas raspoložen, pa mi asistira - kaže Vukušić.

A kad će Anas u reprezentaciju?

- Kad me izbornik pozove, ako mu budem trebao. Iskreno, o tome ne razmišljam, koncentriran sam samo na Hajduk, kako da proljeće bude zanimljivo, da prođemo u kupu, da budemo u korak s Dinamom. Muka mi je od zimskih priprema bez nade, najgore je ići na pripreme, a zaostaješ sedam-osam bodova. Ako je razlika manja, onda je lakše raditi, imaš više motiva. Ja bih htio da bude zanimljivo proljeće – rekao je mlađi Sharbini.

Je li mu veći gušt asistirati Vuki ili bratu Ahmadu? Vukušić nekako lakše zabija, a Ahmad nije uspio niti iz penala kad mu je Anas izborio penal i onda balun dodao u ruke da puca a on promašio. Nasmijao se:

- Vukušić je stvarno u pucačkoj formi, lakoćom zabija, svaku šansu realizira. Važno je da mi dajemo golove. A penale? Ispada da nitko ne može pogoditi, ja u Vinkovcima, pa Vukušić, sad Ahmad. Ne znam tko će sljedeći pucati... Možda opet Vukušić. Sad je do mene došao kapetan Andrić i rekao da puca Ahmad, ja sam ostavio loptu bratu, on je promašio... Važno je da smo dobili. Uvijek je to najvažnije.

Nije samo to, na stranu i sjajna forma Marina Tomasova koju ne smijemo zaboraviti i ne samo njega jer je cijela momčad u usponu, ali nadasve ističemo tercet Anas - Ahmad - Vukušić:

- Uklopili smo se Anas, Ahmad i ja, dobro funkcioniramo i između nas nema nikakve ljubomore - istakao je Vukušić.

Obojica su u izlogu, izložbeni eksponati, dođite, kupite ih, spasite nas financijske krize, zapomažu iz Poljuda:

- A gdje ću?! Ja mislim samo na našu momčad i proljeće što me čeka u Hajduku. To vam je sigurno - uvjeren je Anas.

Vukušić kaže da je lani imao samo loša iskustva čekajući da se proda:

- Lani se u ova doba sve nešto očekivalo, pa na kraju ništa. Nisam bio koncentriran i na proljeće sam bio slab, samo nekoliko golova sam postigao, jedva. Sad sam drugačije psihički pripremljen, što bude, bit će, ne zamaram se.

Rupa jest u blagajni, ali sutra treba svladati Inter Zaprešić.

- Rođendanska fešta Torcide je u nedjelju, imamo obvezu uljepšati njihov rođendan, kad nismo svoj (izgubili od praške Slavije 0:2 op.a.). Potrudit ćemo se - rekao je Vukušić.

- Naravno da moramo svladati Inter i pozdraviti navijače. Zahvaljujem im na pljesku. Sad mi je puno ugodnije igrati nego prije kad su mi zviždali - rekao je Anas.

I sad što je bilo prije, zvižduk ili dobra igra? Kokoš ili jaje? Između je stao Krasimir Balakov. Slažu se obojica:

- Nekako smo puno ozbiljniji otkako je Balakov naš trener, ozbiljniji nogomet igramo - rekoše nam.






preneseno sa slobodnadalmacija.hr
 

29/10/2011 - 10:30 sati
Prva momčad