Mobile menu

Analiza pripremnih utakmica u Španjolskoj

 
31/1/2010 - 16:28 sati
Prva momčad

Iza hajdukovaca je prvi dio priprema. Prva tri tjedna su uspješno odrađena, do početka drugog dijela sezone ostalo je gotovo još toliko.

Tijekom dvotjednog boravka u Marbelli odigrali su splitski nogometaši pet utakmica, ostvarivši tri pobjede, te po jedan remi i poraz. Postigli su 10 golova, a primili sedam. Slavili su igrači Edoarda Reje protiv druge momčadi Malage (3:1), Young Boysa (2:1) i Legije (1:0). Poraženi su u vaterposlkim uvjetima od Arke (2:1), a remizirali s Austrijom (3:3).

Tri puta se među strijelce upisao Ante Vukušić, po dva puta Ahmad Sharbini i Ivan Lendrić, te jednom i Senijad Ibričić, Duje Čop i Marin Tomasov.

Od 10 postignutih golova Hajduk je mrežu gostiju četiri puta tresao u prvim poluvremenim, a šest puta u drugim. Zanimljivo, svih tih šest golova (od ukupno 10 tijekom pet utakmica u Španjolskoj), postigli su hajdukovci u posljednjih 15-ak minuta, odnosno od 74. do 90. minute. Pet od sedam golova Bijeli su primali u prvim poluvremenima, a zanimljivo je da nikad tijekom pripremnih dvoboja u Španjolskoj Danijel Subašić i(li) Vjeko Tomić nisu morali po loptu iza svojih leđa nakon 54. minute.

Za Hajduk su tijekom ovih utakmica bila dosuđena dva penala, oba su Ibričić i Ahmad realizirali. Za Hajdukove suparnike bila su čak tri dosuđena, a iskorištena su dva...

 

31/1/2010 - 16:28 sati
Prva momčad