Mobile menu
Alexander Kačaniklić novo je pojačanje Hajduka!

Alexander Kačaniklić novo je pojačanje Hajduka!

 
15/2/2021 - 19:11 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Alexander Kačaniklić novi je igrač Hajduka!Alexander Kačaniklić novi je igrač Hajduka!Alexander Kačaniklić novi je igrač Hajduka!Alexander Kačaniklić novi je igrač Hajduka!Alexander Kačaniklić novi je igrač Hajduka!Alexander Kačaniklić novi je igrač Hajduka!Alexander Kačaniklić novi je igrač Hajduka!Alexander Kačaniklić novi je igrač Hajduka!
Alexander Kačaniklić novi je igrač Hajduka!

Alexander Kačaniklić novi je igrač Hajduka, 29-godišnji švedski krilni napadač danas je s Bijelima potpisao ugovor na sljedeće tri i pol godine, a stigao je iz švedskog prvoligaša IF Hammarby.

Kačaniklić je rođen 13. kolovoza 1991. godine u Helsingborgu u Švedskoj, a osim švedskog ima i državljanstvo Sjeverne Makedonije. U Hajduku će nositi dres s brojem 7.

Karijeru je započeo u mlađim uzrasnim kategorijama Helsingborga, nastavio je igrati za mlađe uzrasne kategorije Liverpoola i Fulhama. Za Fulham je ukupno odigrao ukupno 100 utakmica u kojima je postigao 11 golova i upisao devet asistencija. 

U Engleskoj je igrao još za Watford te Burnley. Iz Fulhama je 2014. godine prešao u danski Kopenhagen. Dvije godine poslije postao je član francuskog Nantesa u kojem je proveo dvije sezone. U veljači 2019. godine odlazi u švedski Hammarby u kojemu je u 54 nastupa zabio 19 pogodaka i dodao čak 20 asistencija. Za A reprezentaciju Švedske upisao je ukupno 21 nastup uz tri postignuta pogotka.

- Riječ je o igraču koji je po svom profilu kompatibilan stilu, načinu i modelu igre naše momčadi. Dodatna vrijednost igrača je činjenica da se radi o izrazito polivalentnom profilu ofenzivnog igrača koji u našoj momčadi i sustavima igre koje koristimo može igrati na više deficitarnih pozicija, a posebno na pozicijama krilnog napadača. Alex je igrač s iskustvom igranja u Premiershipu i francuskoj Ligue 1, nastupao je za reprezentaciju Švedske te sam uvjeren kako će svojom kvalitetom i iskustvom podići našu igru - opisao je novog igrača sportski direktor Mindaugas Nikoličius

- Znam da sam došao u veliki klub sa sjajnim navijačima. Čuo sam dosta o njima i o klupskoj povijesti. I za mene je odluka bila lagana. Očekujem dosta od sebe i od kluba da nastavi ići u pozitivnom smjeru - reklo je novo pojačanje Bijelih u svom prvom službenom predstavljanju za Hajdukov klupski YouTube kanal.

Alexanderu želimo dobrodošlicu te puno sreće i uspjeha u dresu Hajduka!

15/2/2021 - 19:11 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr