Mobile menu
1. HNL juniori: Hajduk - Inker 4:1

1. HNL juniori: Hajduk - Inker 4:1

 
3/12/2022 - 16:43 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr

JUNIORI: Hajduk - Inker 4:1 (2:0)
 1. HNL – 15. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Ante Sočo (Stobreč)
Strijelci: 1:0 Vušković (22), 2:0 Sigur (43), 2:1 Paradžik (57), 3:1 Antunović (60), 4:1 Jemo (83)
Hajduk: Fesyuk, Đolonga (od 59. Šemiga), Vušković, Jurić-Petrašilo, Hrgović, Capan, Sigur, Klarić-Kukuz (od 65. Kavelj), Brajković (od 77. Nazor), Vrcić (od 46. Duić), Antunović (od 77. Jemo).

Juniori Hajduka ostvarili su uvjerljivu pobjedu protiv Inkera u utakmici 15. kola 1. HNL. Prvu priliku momčad trenera Marijana Budimira stvorila je već u devetoj minuti. Jere Vrcić oduzeo je loptu protivničkoj obrani i lijepo uposlio Antonija Klarić-Kukuza, ali njegov udarac nije bio precizan. U prvom poluvremenu Bijeli su imali nekoliko prekida, a iz jednog od njih došli su u vodstvo u 22. minuti. Slobodan udarac s lijeve strane izveo je odlično Niko Đolonga, a Luka Vušković bio je najviši na drugoj vratnici i s dva-tri metra glavom pogodio cilj. Klarić-Kukuz se u ovoj utakmici vrlo često ubacivao u vrh napada te se našao u nekoliko prilika. U 29. minuti dobio je prizemnu loptu, u  primanju se oslobodio svog čuvara i ušao u šesnaesterac, ali je njegov udarac otišao preko gola. Pred odlazak na odmor Hajduk je ipak povećao vodstvo. Đolonga je izvanredno gurnuo loptu za Klarić-Kukuza koji je izbjegao zaleđe, izašao sam pred vratara i prebacio ga, a lopta je odsjela na prečki. Natrčao je Niko Kristijan Sigur i spretno reagirao te ubacio loptu u mrežu.

U drugom poluvremenu gosti su promijenili stil igre i bili dosta brojniji pred vratima Davida Fesyuka, a samim tim i opasniji. Takav pristup isplatio im se u 58. minuti, kada su smanjili vodstvo Bijelih. Nakon prekida lopta je ubačena u šesnaesterac Hajduka, netko iz obrane Bijelih pokušao je izbiti u polje, ali je pogodio buket igrača, a na odbijenu loptu najspretnije je reagirao Marko Paradžik i pogodio donji lijevi kut. Samo tri minute kasnije, Bijeli se opet vraćaju na dva gola prednosti. Lijepo je Mate Antunović prihvatio ubačaj s lijeve strane i onda iz blizine lijevom nogom poslao projektil pod prečku. Za konačnih 4:1 zaslužna su tri igrača s klupe. Krešimir Nazor oduzeo je loptu, a Ante Kavelj odličnim dodavanjem gurnuo Boška Jemu u šansu. Jemo je vješto preskočio svog čuvara i krenuo sam prema vrataru gostiju te smireno pogodio donji lijevi kut. U posljednjoj minuti u strijelce se nakon asistencija Vuškovića mogao upisati i Nazor, ali nije iz voleja uspio dobro zahvatiti loptu – ona je išla u okvir gola, ali nije bila dovoljno jaka. Ostalo je 4:1 i zaslužena pobjeda Bijelih u vrlo teškim uvjetima - po jakoj kiši i vjetru.

3/12/2022 - 16:43 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr