Mobile menu
1. HNL juniori: Hajduk - Graničar 4:0

1. HNL juniori: Hajduk - Graničar 4:0

 
14/9/2024 - 12:15 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr

JUNIORI: Hajduk - Graničar  4:0 (2:0)
1. HNL – 5. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Karlo Marić (Split)
Strijelci: 1:0 Mlačić (9), 2:0 Ćalušić (26), 3:0 Zudin (47), 4:0 Žeravica (56) 
Hajduk: Bezeljak, Hodak, Perajica, Mlačić, Milišić (od 60. Krstanović), Hrastović (od 67. Buljan), Ćalušić, Kajtazi (od 73. Lekaj), Lončar, Žeravica (od 73. Matić), Zudin (od 60. Perkovich).

Juniori Hajduka nastavili su s efikasnim predstavama, u 5. kolu su na Poljudu pobijedili Graničar s uvjerljivih 4:0. 
Bijeli su poveli iz prve prave prilike. U 9. minuti Zvonimir Hrastović izborio je prekršaj iskosa s lijeve strane, Duje Milišić nabacio je u srce šesnaesterca, a Branimir Mlačić odlično reagirao i pogodio dalji kut.
Igrači trenera Zlatka Jerkovića dominirali su tijekom cijelog prvog poluvremena, djelovali vrlo organizirano i napadački orijentirani, ali nisu stvorili mnogo prilika. U 26. minuti Sebastijan Kajtazi je lijepo probio desnu stranu i ubacio u šesnaesterac. Tamo su bila tri igrača u Bijelim dresovima, a najbliži lopti Marin Ćalušić, koji je uklizao i ubacio je u mrežu. U posljednjoj minuti prvog dijela nakon ubačaja s lijeve strane pokušao je Mlačić glavom, ali je pogodio vanjski dio mreže.
Nakon samo dvije minute igre u nastavku Hajduk je stigao do trećeg pogotka. Lijepo su kroz sredinu kombinirali Lovre Lončar i Dmytro Zudin, koji je akciju završio preciznim prizemnim udarcem u desni kut. Gotovo isto mjesto pogodio je i Marino Žeravica devet minuta kasnije, postavivši tako konačan rezultat utakmice. 
U 66. minuti Bijeli su stvorili dvije prilike, najprije je pokušaj Žeravice završio u bloku, a onda je Lončar pogodio vratnicu. 
Jedinu priliku gosti su imali u 70. minuti. Roko Hosi šutirao je s vrha šesnaesterca u donji lijevi kut, a Raul Bezeljak odličnom intervencijom izbacio loptu u korner.
U sljedećem kolu Hajduk će u Ždralovima biti gost Mladosti.

14/9/2024 - 12:15 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr