Mobile menu
1. HNL juniora: Šibenik - Hajduk 1:1

1. HNL juniora: Šibenik - Hajduk 1:1

 
13/8/2022 - 13:09 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr

JUNIORI: Šibenik - Hajduk  1:1 (1:0)
HNL – 1. kolo
Stadion: Šubićevac
Sudac: Dario Kulušić (Šibenik)
Strijelci: 1:0 Sekulić (12), 1:1 Vrcić (61)
Hajduk: Buljan, Hrvojević (od 65. Čulina), Vušković, Jurić-Petrašilo, Hrgović, Šemiga (od 55. Klarić Kukuz), Sigur (od 46. Nazor), Capan, Vrcić, Brajković (od 46. Antunović), Jemo (od 73. Lončar).

Juniori Hajduka na startu prvenstva osvojili su jedan bod na gostovanju u Šibeniku. Domaći su došli u vodstvo u 12. minuti, a strijelac je bio Diego Sekulić. Momčad trenera Marijana Budimira potom je preuzela inicijativu, ali mreže su do poluvremena mirovale.

Hajduk je prvu opasnost kreirao u 16. minuti, akcija je završena padom Roka Brajkovića nakon starta u šesnaestercu, ali sudac Dario Kulušić pokazao je da se igra nastavi. Pred kraj poluvremena Bijeli su još dva puta zaprijetili – najprije Jere Vrcić glavom, a potom i Boško Jemo, čiji udarac nakon asistencije Brajkovića je završio pored gola. Šibenčani su u tom periodu jednom ozbiljno zaprijetili - s desne strane šutirao je Stipe Silov, ali Borna Buljan je na mjestu.

Veliku priliku za izjednačenje Hajduk je imao u 50. minuti. Vrcić je prošao po lijevoj strani i pronašao Jemu, a njegov udarac nogom brani Luigi Mišević. Šest minuta kasnije, nakon prekršaja na Krešimiru Nazoru iz prekida je ubacio Marko Capan, a Vrcić glavom šutirao pored gola. Nastavili su se napadi Hajduka, blizu pogotka bili su Mate Antunović, pa nakon kornera i Luka Vušković, a u 61. minuti Bijeli su ipak izjednačili. Vrcić je pobjegao dvojici čuvara i sa sedam metara pogodio desni kut.

Potom bilježimo opasne pokušaje Nazora u 66. i 68. minuti, a minutu kasnije Mišević je neutralizirao najveću Hajdukovu priliku – jedan na jedan s Vrcićem. Hajduk je pokušavao doći do drugog pogotka, u 72. minuti blokiran je opasan Nazorov udarac, a domaćin je veliku priliku propustio u 75. minuti, kada je šut Luke Koceića odsjeo na prečki. 

13/8/2022 - 13:09 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr