Mobile menu
1 HNL juniora: Hajduk-Rudeš 4:2

1 HNL juniora: Hajduk-Rudeš 4:2

 
22/10/2022 - 14:18 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

JUNIORI: Hajduk – Rudeš  4:2 (2:0)
HNL – 10. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Renato Lacić (Split)
Strijelci: 1:0 Vrcić (2 - 11 m), 2:0 Pukštas (10), 2:1 Sušak (47), 3:1 Hrgović (65), 4:1 Duić (82), 4:2 Vukmanović (86)
Hajduk: Buljan, Đolonga, Prpić (od 70. Klarić-Kukuz), Pavić, Hrgović (od 83. Čulina), Sigur, Capan, Pukštas (od 70. Šemiga), Brajković (od 77. Jemo), Antunović (od 70. Duić), Vrcić (od 77. Nazor).

Juniori Hajduka pobijedili su Rudeš u vrlo efikasnoj utakmici, u kojoj su gledatelji na pomoćnom terenu stadiona Poljud vidjeli šest pogodaka. Četiri su završila u mreži gostujućeg vratara Eugena Cibana, od toga čak dva u uvodnih deset minuta.

Na samom startu utakmice Bijeli su zaprijetili iz kornera, a onda je u nastavku akcije u šesnaestercu gostiju sapleten Marko Capan i sudac Renato Lacić pokazao je na bijelu točku. Siguran realizator bio je Jere Vrcić. U 10. minuti sve je sam napravio Rokas Pukštas, oduzeo je loptu protivničkoj obrani i poentirao za 2:0, a s tim rezultatom otišlo se i na odmor. U međuvremenu je momčad trenera Marijana Budimira nekoliko puta kreirala izgledne situacije, uglavnom preko Pukštasa i Roka Brajkovića, dok je Rudeš samo dva puta zaprijetio udarcima iz daljine.

No, gosti se nisu predavali i nakon dvije minute igre u nastavku došli do smanjenja vodstva. Mihael Srbljinović lijepo je prošao po desnoj strani i ubacio u kazneni prostor, a Mirko Sušak udarcem iz prve svladao Bornu Buljana. Rezultatska neizvjesnost potrajala je do 65. minute i pogotka Brajkovića za 3:1. Prije toga Pukštas je snažnim udarcem uzdrmao vratnicu. U 69. minuti Mate Antunović izborio je još jedan jedanaesterac, ali je ovog puta namjeru Vrcića prozreo Ciban i istaknuo se obranom. Bijeli su ipak došli do četvrtog pogotka, nakon lijepe individualne akcije strijelac je bio Nino Duić. Momčad Rudeša u 85. minuti uspjela je ublažiti poraz. Vanja Vukmanović izveo je slobodni udarac s 25 metara iskosa, loptu u šesnaestercu nitko nije uspio zahvatiti te je svoju putanju završila u mreži.

22/10/2022 - 14:18 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr