Mobile menu
1. HNL juniora: Hajduk - Osijek 3:1

1. HNL juniora: Hajduk - Osijek 3:1

 
17/9/2022 - 12:19 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

JUNIORI: Hajduk – Osijek 3:1 (2:0)
HNL – 6. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Christian Vrdoljak (Opatija)
Strijelci: 1:0 Vušković (19), 2:0 Vrcić (31), 3:0 Vrcić (49-11 m), 3:1 Herceg (90)
Hajduk: Fesyuk, Sigur, Vušković, Jurić-Petrašilo, Hrgović, Šemiga (od 86. Jurak), Capan (od 86. Arković), Nazor (od 72. Prusina), Jemo (od 63. Antunović), Brajković (od 63. Đolonga), Vrcić (od 86. Duić).

Juniori Hajduka na Poljudu su pobijedili Osijek s 3:1. Bijeli su dominirali u utakmici koja je imala vrlo dinamičan početak. U prve četiri minute vidjeli smo tri vrlo opasne situacije – gostujući vratar Tin Sajko zaustavio je opasne pokušaje Krešimira Nazora i Boška Jeme, dok je David Fesyuk dobro intervenirao nakon uspješne individualne akcije Antuna Damjanovića i udarca s ruba šesnaesterca.

Bijeli su u vodstvo došli nakon kornera s desne strane. Ubacio je Marko Capan, Jere Vrcić s druge vratnice je glavom vratio u sredinu, gdje je Luka Vušković najviši u skoku i ubacuje loptu u mrežu. Drugi pogodak postignut je nakon ubačaja Roka Brajkovića s lijeve strane, a na odbijenoj lopti najbrži je bio Vrcić i pogodio mrežu.

Već na startu drugog poluvremena momčad trenera Marijana Budimira postiže i treći pogodak. Brajković se u šesnaestercu driblingom oslobodio svog čuvara, on ga je povukao rukom i oborio, a sudac Christian Vrdoljak pokazao je na bijelu točku. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Vrcić. U 61. minuti lijepo je po lijevoj strani prošao Šimun Hrgović i ubacio, a udarac glavom Vjeke Šemige završio je preko gola. 

U 70. minuti zaprijetili su Osječani nakon ubačaja s desne strane, ali je obrana Bijelih uspješno blokirala dva pokušaja udarca. Najveću priliku za četvrti pogodak Hajduk je imao u 77. minuti. Mate Antunović izborio se za loptu na rubu šesnaesterca i nesebično odigrao povratno za natrčalog Vrcića čiji udarac iz prazne mreže izbacuje Zdravko Šeparović

Počasni pogodak gosti su postigli u posljednjoj minuti. Dorian Herceg odlično se snašao i iz teške pozicije s 10-ak metara iskosa, dubinsku loptu iz prve preko istrčalog domaćeg vratara poslao u suprotni kut.

17/9/2022 - 12:19 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr