Mobile menu
[TEASER] HAJDUK RETRO #3 | Gost: Bogdan Kragić

[TEASER] HAJDUK RETRO #3 | Gost: Bogdan Kragić

 
11/8/2020 - 07:07 sati
Ostale vijesti

Hajduk Retro u svojem trećem izdanju za domaćina ima Bogdana Kragića, nogometaša koji je pripadao velikoj generaciji Hajduka pedesetih godina prošlog stoljeća koja je harala jugoslavenskim nogometom. 

Bio je najprije dio juniorske momčadi koja je 1952., godine pod vodstvom Luke Kaliterne osvojila prvo prvenstvo Jugoslavije. Kragić je za Hajduk je igrao od 1953. do 1962. godine, upisao je 152 nastupa i postigao 23 zgoditka. 

Važno je istaknuti kako je bio dio velike momčadi Hajduka koja je 1955. osvojila prvenstvo Jugoslavije, i to s Franom Matošićem, Bajdom Vukasom, Vladimirom Bearom... Znao je reći da je i san - previše je. 

- Kad sam prvi put došao na Stari Plac, murva je bila tanja od mene… Barba Luka Kaliterna me vidio na livadi, na ligi divljih klubova… I pozvao na trening Hajduka. Meni se čini da nije bilo većeg trenera za mladog igrača… Inače, Bajdo je bio najveći i ostao najveći ali je Franu strašno poštivao, kao nikoga. Kad je jednom Tito Kirigin za sebe rekao da je najveći hajdukovac, poslije se ispravio i kazao da je najveći - ali nakon Vukasa - istaknuo je Kragić između ostaloga.

- Puno izgubljenih utakmica smo dobivali na račun Beare, činio je čuda, tko zna kako je to činio… Beara je trenirao s jednom malom lopticom, kao od kamena. A Jole Vidošević i ja smo igrali za pola kila mesa, dobivali smo dva puta tjedno, ostali za kilo. Zamislite donijeti doma pola kila mesa?! Bili smo siromašni, a kad bismo išli na gostovanja, najeli bismo se... A Jurica Jerković mi je bio puno drag. Sjećam se jednom smo bili u Bobisa na Meje na kavu Frane Matošić i ja, došao je Jurica Jerković kod nas. I onda mu je Frane rekao: Znaš budi pametan, jedino ti možeš biti moja zamjena...

Cijeli video će premijerno biti prikazan na Youtube kanalu HNK Hajduk i www.hajduk.hr u srijedu 12. kolovoza 2020. godine.

Do tada, pogledajte teaser...


11/8/2020 - 07:07 sati
Ostale vijesti